MODRI NA PRIPREMAMA

Jurčić zabrinut za Brazilca: 'Sammir je problem, odsutan je i nezadovoljan'

Meni Sammir treba, ali samo pravi Sammir, Sammir koji igra odlično! Volio bih da bude takav i u autobusu za Sloveniju - rekao je trener Dinama Krunoslav Jurčić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. lipanj 2013. 16:05

Kruno Jurčić povest će danas Dinamo na drugi dio priprema u Sloveniju, 10 dana u Moravskim Toplicama trebali bi ponuditi konačan “glanc” i dati neke odgovore modrom treneru.

- Sad kreće ona borba za pozicije, u ovih 10 dana ćemo radit ćemo dosta na taktici i igri, to nam je glavni cilj - reći će Kruno Jurčić, koji je pripreme za Ligu prvaka počeo još u prosincu. Evo, zato, prilike da ocijeni dokle se stiglo, koliko je momčad, po njegovu mišljenju, napredovala u tih pola godine.

- Mislim da smo se podignuli na višu razinu, a kao orijentir izdvojio bih trojicu igrača koji su nam došli proljetos. Addy, Pamić i Husejinović vratili su se nogometno na razinu da su nam pojačanja. Recimo, sad nam, u onakvom stanju kakvom su bili, ne bi bili previše od pomoći, a nakon ovih nekoliko mjeseci oni su igrači koji vrlo visoko kotiraju u mojim planovima. To je dokaza da se vidi pomak - kazao je Dinamov trener, koji stalno ističe da je momčad odlična, da ga zadivljuje atmosfera i to što ima puno igrača, koji su motivirani jer se žele izboriti za mjesto u momčadi.

“Pivarić je odličan”, “Antolić i Kramarić su u Lokomotivi sazreli”, “Na Rukavinu ozbiljno računam”, “Šimunić i Leko i dalje daju sve od sebe...”.

- Ma, sve je super, imam samo jedan problem. Da, Sammir je problem - ne želi Jurčić bježati od stvarnosti.

Uostalom, i Zdravko Mamić i svi u klubu u zadnje vrijeme priznaju da Sammir svima postaje uteg oko vrata. Pa i Jurčiću.

- Da se razumijemo, mi smo bez Sammira puno slabiji, to ne treba ni isticati. Međutim, on je na Rogli odradio tek nekoliko treninga, nije usredotočen, odsutan je i nezadovoljan. Pričao sam s njim, dva dana je sve bilo dobro, a onda opet... - govori Jurčić.

Miriše na senzaciju, je li moguće da bi Sammir uskoro mogao pasti u drugi plan, da bi mogao ispasti iz momčadi i ako ne ode iz Dinama?

- Meni Sammir treba, ali samo pravi Sammir, Sammir koji igra odlično! Volio bih da bude takav i u autobusu za Sloveniju!

Puno toga rekao je Jurčić, tko zna, možda nedjelja donese nevjerojatne vijesti. Svi se još nadaju da će Sammir ipak otići iz Dinama u lijepom sjećanju, da će napraviti neki transfer, da neće rastanak biti ružan.

Jurčić je rekao kakvog Sammira želi, ima li nade da mu se želja ostvari?

Popis igrača za pripreme u Sloveniji:

vratari: Pablo Migliore, Kristijan Jajalo, Marko Mikulić

obrana: Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Josip Šimunić , Lee Addy, Josip Pivarić, Luis Ibanez

vezni: Arijan Ademi, Jerko Leko, Marcelo Brozović, Sammir, Domagoj Antolić, Said Husejinović , Alen Halilović

napadači: Ante Rukavina, Junior Fernandes, Duje Čop, Fatos Beqiraj , Ivan Krstanović , Andrej Kramarić, Fran Brodić, Marko Kolar, El Soudani

S ekipom na put nisu krenuli Fatos Beqiraj, Alen Halilović, Said Husejinović, Josip Šimunić te trener Modrih Krunoslav Jurčić koji idu u Žminj na sprovod tragično preminulom Alenu Pamiću. Oni će se suigračima u Sloveniji priključiti kasnije navečer kada dolazi i Ivan Krstanović koji je dobio malo dulji odmor zbog privatnih obaveza.

El Soudani će se priključiti momčadi početkom idućeg tjedna

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:21