DOBAR POSAO U ITALIJI

Juričić o sastanku u Torinu: 'Pessoto odlučuje koje će igrače Juventus dati Rijeci!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. ožujak 2012. 09:59

Posjet Comunaleu probudio je sjećanja. Prije 32 godine Srećko Juričić je kao kapetan Bijelih predvodio svoju momčad u utakmici četvrtzavršnice Kupa pobjednika kupova. S druge strane stajao je veliki Juventus, od 1990. stanovnik Delle Alpija, konstruiranog za Svjetsko prvenstvo u Italiji. Međutim, na legendardnom torinskom stadionu svoje domaće utakmice još uvijek igra ljuti gradski rival Torino koji se bori za povratak u Serije A.

Prošloga ponedjeljka Bikovi su ugostili sastav iz Verone, a njihovu porazu svjedočila je brojna riječka delegacija među kojom je bio i novi sportski direktor Bijelih.

- Lijepe uspomene - rekao je Juričić...

Značajna stvar za budućnost HNK Rijeke dogodila se jutro nakon prvenstvenog ogleda Torina. Posjet trening-kampu Stare dame i dogovoren sporazum o suradnji sa Zebrama.

- Drago nam je da smo primljeni s takvim respektom. Velik je to dan za Rijeku! Pogotovo kad se uspostavi kontakt s klubom kao što je Juventus. Što bi to u praksi moglo donijeti? Recimo, ono što je nama možda i najvažnije - da dobijemo igrača s njihove strane. To nije tako jednostavno kao što izgleda, ali glavno da postoji mogućnost. Moguća je i razmjena trenera, a taj smo dio u neku ruku i dogovorili. Tu je još i organizacija utakmica, turnira... - objasnio je Juričić.

Zasad su obavljeni preliminarni razgovori na sve te teme. A opipljivi rezultati suradnje počinju već sljedeće srijede. Naime, najavljen je dolazak jednog od Juventusovih stručnjaka koji će biti poseban gost na jadranskom derbiju. Moguće je da u njegovoj pratnji bude Gianluca Pessotto, legendarni branič Crno-bijelih, danas team-menadžer Zebri.

- Imat će priliku ocijeniti razinu utakmica HNL-a te u skladu s time vidjeti koje bi nam igrače mogli ustupiti. Svjesni smo objektivnih poteškoća. Nama trebaju igrači koji će nas pojačati, a ne koji će se kod nas kaliti. Najvažnije je da je suradnja započeta, pa ćemo s vremenom vidjeti što će iz nje izaći - rekao je Juričić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. svibanj 2024 17:08