Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
MODRA DEVETKA

KAD JE BILO GUSTO, UKAZAO SE ARMIN HODŽIĆ 'Protiv Dinama nitko u HNL-u nije favorit. Zapamtite to. Čast Osijeku na sjajnom rezultatu u Nizozemskoj...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2017. 14:11

Kad je bilo gusto, kad je Odds poveo zabio pogodak, ukazao se Armin Hodžić. Sjajno je skočio nakon centaršuta koji je iz kornera ispalio Domagoj Antolić i glavom je loptu pospremio u mrežu. Bio je to početak preokreta koji je nešto kasnije potvrdio Junior Fernandes. Bosansko-hercegovački reprezentativac imao je još dvije dobre prilike, nije pogodio. Pitamo Hodžića koliko je zadovoljan svojom prezentacijom protiv protiv Norvežana.

Što više, to bolje

- Svi znamo da napadači žive od golova, pa moram biti zadovoljan s tri gola iz tri startne utakmice nove sezone. Ali najvažniji je rezultat momčadi. Ništa mi ne znače golovi ako oni ne donose pobjede - kaže Hodžić.

Očekivali smo veću razliku golova prije uzvrata. Mogu li Dinamovi navijači biti mirni ili će biti vruće na hladnom sjeveru?

- Kamo sreće da smo u Zagrebu napravili rezultat koji bi nam jamčio izlet u Norvešku, ali nismo. I ne treba raditi neku dramu od toga jer putujemo s prednošću, svjesni činjenice da se domaćin kod kuće mora otvoriti i tražiti pobjedu ako želi prolaz. To me čini optimistom pred uzvrat.

Za početak ste najbolji strijelac Dinama, dva gola u HNL-u, jedan u Europi. Na koliko golova ciljate do kraja sezone?

- Što više, to bolje. Meni je samo bitan kontinuitet i onda će golovi doći samo po sebi. No ne zamaram se individualnim statistikama. Evo, što bi meni lani značio naslov najboljeg strijelca HNL-a kada Dinamo nije osvojio naslov? Baš ništa. Nogomet je kolektivan sport, a golovi su proizvod igre cijele momčadi. Najmanje je važno tko će ga zabiti.

Nego, čini se da Dinamo ima nekih problema s kontrama suparnika, i Istra i Cibalia i Odds izlazili su sami pred Livakovića. Kako to spriječiti?

- S vremenom će sve stvari sjesti na svoje mjesto. Očito nam treba određeno razdoblje da se malo uhodamo, upoznamo navike suigrača i da to krene nabolje. Lani smo imali velikih problema u obrani zbog silnih ozljeda i to se, očito, reflektira i na ovu sezonu. No puno radimo i takvih će grešaka biti sve manje. Uostalom, trener puno radi na analizi i upozorava na greške te će biti bolje i bolje.

Što mislite, hoće li vam lakše biti igrati u Norveškoj nego što je bilo na Maksimiru? Prolazi li Dinamo dalje?

Ne treba stvarati mit

- Dobro je trener rekao nakon utakmice: “Da ne mislim pobijediti, ne bih ni putovao u Norvešku.” To misli svatko u svlačionici. U redu, bili su dobri, čvrsti i organizirani, ali ne treba sada stvarati neki mit od Oddsa. Isto tako, ne može Dinamo dobiti svakog 5:0. Znam da su očekivanja navijača velika, ali na kraju je rezultat jedini relevantan.

Slijedi derbi u Osijeku, koji je pobijedio PSV u gostima. Nakon svega izgleda da je Osijek favorit? Kako mislite dobiti odlično društvo iz Gradskog vrta?

Hrvatska kao primjer

- Protiv Dinama nitko u HNL-u nije favorit. Zapamtite to. Čast Osijeku na sjajnom rezultatu u Nizozemskoj, čestitam im na tome jer mislim da su napravili veliki podvig, ali nedjelja je novi dan i nova utakmica. U svaki dvoboj u ovoj sezoni izlazimo da pobijedimo, pa tako i u Osijeku.

Hoćete li vi zabiti u Gradskom vrtu?

- Najmanje je bitno tko će zabiti ako semafor na kraju pokaže našu pobjedu.

Kako komentirate odlične rezultate hrvatskih klubova U Europi? Hoće li svi u sljedeću rundu?

- To bi bila velika stvar za HNL, ali ne želim ništa prognozirati. Činjenica je da svi klubovi imaju dobre rezultate iz prvih utakmica, ali igraju se i uzvrati. U svakom slučaju, mislim da bi Hrvatska trebala biti putokaz svima u regiji. Nije slučajno da su ovdje svi klubovi još u igri, a u drugim zemljama u regijama tek rijetki. Nadam se da cijenite snagu i kvalitetu hrvatskog klupskog nogometa.

Dinamo najavljuje da će kupiti centarfora, treba li mu kraj vas?

- Mislim da to nije pitanje za mene, već za Upravu i stručni stožer. Moje je da zabijam i koristim svaku priliku da se dokažem klubu, treneru i navijačima - zaključio je Hodžić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:09