RONALD GORSIC/CROPIX
Igrač Gorice najavio derbi

‘Kada je Dinamo vodio Nenad Bjelica, bila je to neka druga, posebno kvalitetna dimenzija...‘

Stasiti stoper, jedan od najvećih aduta trenera Dambrauskasa u zadnjem redu, o derbiju s Dinamom
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 17. listopad 2020. 08:56

Gorica derbi protiv Dinama na Maksimiru ponosno čeka s istim brojem bodova kao i neprikosnoveni vladar hrvatskog klupskog nogometa.

Obrana gostiju morat će biti na visini zadatka ukoliko turopoljska družina želi napokon ostati neporažena u dvobojima s Dinamom u službenim okršajima s obzirom na to da je Gorica slavila pobjedu na Maksimiru ovoga ljeta u prijateljskoj utakmici, a jedan od najvećih velikogoričkih aduta u zadnjem redu nesumnjivo je 25-godišnji bosanskohercegovački stoper Aleksandar Jovičić, kojeg nisu iznenadili odlični rezultati Velikogoričana u prvih sedam prvenstvenih kola.

Stvari se promijenile

- Smatram da ne možemo biti neko veliko iznenađenje s obzirom na to da smo ušli u našu treću prvoligašku sezonu. Iznenađenje smo mogli biti u prvoj sezoni u elitnom razredu hrvatskog nogometa kada nas na početku mnogi nisu niti ozbiljno doživljavali kao nekakvog snažnog suparnika. Sada su se stvari promijenile, ne radi se o iznenađenju, već o kontinuirano kvalitetnim igrama koje su nas apsolutno zasluženo dovele do mjesta na kojem čekamo veliku utakmicu na Maksimiru - istaknuo je Jovičić koji jako dobro zna kako se postižu pogoci Dinamu na njegovom travnjaku.
Prije nešto više od četiri godine Jovičić je bio strijelac u dresu Slavena Belupa, no iako je poentirao za vodstvo u sudačkoj nadoknadi, sastav iz Koprivnice osvojio je samo bod, jer je Dinamo od poraza golom spasio Filip Benković u praktički posljednjem napadu na utakmici.

Nikad se ne zna

- Znam se prisjetiti tog pogotka, iako je od njega prošlo dosta vremena. Tek treba vidjeti kako će se razvijati današnja utakmica, ali ako se ukaže prigoda kod nekog prekida, nikad se ne zna. Možda mi se opet posreći - smatra uzdanica Gorice koja s podosta optimizma gleda na izglede svoje momčadi da papirnatom favoritu pokvari planove.

Ambicije kao motiv

- Kada je Dinamo vodio Nenad Bjelica, bila je to neka druga, posebno kvalitetna dimenzija, iako smo i tada u nekim dvobojima bili jako blizu da ostvarimo povoljan rezultat. Daleko od toga da je sada Dinamo slab i dalje je naš suparnik prepun kvalitete, ali su mu ipak otišli neki ključni igrači, prije svih Olmo, tako da i mi svakako imamo adute za pokazati da nismo slučajno u samom vrhu ljestvice.

Stasiti stoper Gorice smatra da je posebno važan početak derbija
- Vjerujem da će Dinamo od starta pokušati postići što prije pogodak, a na nama je da ga u tome pokušamo spriječiti. Iako se radi o izrazito kvalitetnom suparniku, ne sumnjam da će Gorica doći do svojih prigoda koje moramo iskoristiti ukoliko želimo ostati neporaženi, a europske klupske ambicije samo su nam dodatni motiv.
Bruno Petković i Mario Gavranović aduti su Dinama koji prijete obrani Gorice, ali i Jovičić je prema Transfermarktu stoper vrijednosti od gotovo milijun eura....

- Koga god budem čuvao, jasno je da me čeka težak posao, no ne bojim se izazova niti ja niti moji suigrači. Dolazimo na Maksimir pokazati da vrijedimo mjesta na kojem se nalazimo i nadam se da ćemo u tome i uspjeti - zaključio je Aleksandar Jovičić.

Jovičić protiv Dinama

10 utakmica
1 pobjeda
2 remija
7 poraza
1 gol
0 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:49