Drago Sopta/Cropix
NAJMLAĐI KAPETAN

Kada je 'frka', Kovačić skida dres: 'Pa ne mogu se tako ponašati u svetom dresu'

Za malo više od dva tjedan dolaze Ronaldo i društvo. Tek kad Real iz Madrida stigne u Maksimir bit ću potpuno svjestan svih ovih događaja oko Dinama, kaže Kovačić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 13:12

Na jednoj kadetskoj utakmici u Sloveniji jedan mladi “krvnik” iz suparničke momčadi krvnički je startao na nogu Matea Kovačića koja je već jednom bila slomljena. Svi nogometaši Dinama odmah su skočili, došlo je do naguravanja u koje je uvučen i Kovačić. Prije no što će uletjeti u gužvu, tadašnji kapetan Dinamovih kadeta je skinuo Dinamov dres. Kad su ga nakon svega pitali zašto je skinuo dres, rekao je:

- Kapetan Dinama ne može se tako ponašati u svetom dresu!

Na subotnjoj utakmici protiv Lučkog opet je bio kapetan, ali nije trebao skidati dres. Postao je najmlađi kapetan Dinama u klupskoj povijesti, imao je 17 godina i 82 dana! Na listi najmlađih kapetana pretekao je Niku Kranjčara.

O najvećoj Dinamovoj nadi dosad ste sigurno pročitali mnogo toga. Kao i onu najružniju epizodu iz dosadašnje karijere, kad mu je u rujnu 2009. na utakmici u Osijeku slomljena noga. Pukle su obje kosti, tibija i fibula. Za 10 mjeseci vratio se na travnjak. A onda za 11 mjeseci postao kapetan seniorske momčad Modrih!

- Hvala treneru Jurčiću što mi je omogućio da oko ruke stavim kapetansku vrpcu.

Nije krio zadovoljstvo, ali je napomenuo.

- Ostao sam iznenađen, baš iznenađen.

Kovačić je i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a, prošle sezone u studenome u Kranjčevićevoj ulici zabio je Hrvatskom dragovoljcu.

Pitali smo ga razmišlja li već o utakmici s Realom iz Madrida, je li sanjao da će zaigrati na Santigao Bernabeuu?

- Još nisam niti svjestan svih tih zbivanja oko Dinama i sebe. Liga prvaka, Real, Lyon, Ajax... Za malo više od dva tjedan dolaze Ronaldo i društvo. Tek kad Real iz Madrida stigne u Maksimir bit ću potpuno svjestan svih ovih događaja oko Dinama.

Nasmijao se...

- Do sada sam protiv Reala iz Madrida navijao jedino na PlayStationu.

A za koga navija kad se susretnu Real i Barcelona?

- Prije za Barcelonu, ali sad u zadnje vrijeme pomalo za Real, jer Barca osvaja sve živo.

Tko ga posebno impresionira u momčadi Josea Mourinha?

- Ronaldo, naravno

A poslije Ronalda?

- Mesut Özil. Mislim da nam je igra nekako slična i igramo istu poziciju.

Pustimo sad Real, može li se uhvatiti neki bod protiv Lyona ili Ajaxa?

- Dinamo će se boriti za treće mjesto. Igrat ćemo protiv velikih momčadi, steći golemo iskustvo, u nadmetanju s takvim gigantima vidjeti gdje smo. Ako budemo treći, stvarno će biti super.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 17:54