Tom Dubravec / CROPIX
U-17 EURO KV.

Kadeti protiv Portugala i Srbije

Piše: HinaObjavljeno: 03. prosinac 2014. 16:32

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti igrat će u idućeg proljeća u Elitnom kolu kvalifikacija za EP 2016 sa selekcijama Portugala, Srbije i Azerbajdžana, odlučio je ždrijeb u Nyonu.

Domaćin turnira koji će igrati od 17. do 22. ožujka bit će Azerbajdžan, pobjednik skupine ide izravno na EP, kao i sedam najboljih drugoplasiranih iz osam skupina. Europsko prvenstvo U-17 igra se u Bugarskoj od 6. do 22. svibnja 2015. godine.

Također, za ovaj uzrast je obavljen i ždrijeb prvog kruga novog kvalifikacijskog ciklusa za EP. Hrvatski kadeti su izvučeni u skupinu s Češkom, Gibraltarom i Lihtenštajnom, državicom koja će biti domaćin turnira od 26. do 31. listopada iduće godine.

Predstavnik HNS-a na ždrijebu u Nyonu, tehnički direktor Romeo Jozak, bio je zadovoljan ishodom ždrijeba.

"Imamo puno razloga za optimizam zbog kvalitetne generacije koju imamo. Pokušali smo se izboriti za domaćinstvo, imali smo podršku Srbije, no ždrijeb je ipak presudio za Azerbajdžan. Dvije momčadi idu dalje, imamo dobru priliku proći na Europsko prvenstvo. Što se tiče idućih kvalifikacija, tu smo sigurno veliki favoriti uz Češku, pa tu ne očekujemo probleme", kazao je Jozak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 18:52