Miljenko Mumlek
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
LJUTA LEGENDA

‘Kaj nas rade glupima? Za sve smo mali, ali dijelom je kriv i mentalitet ovog kraja. Znate onu pjesmu...‘

Bio je sjajan igrač, sada je sportski direktor. Bore se za ‘život‘. I silno je ogorčen
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. svibanj 2021. 10:03

Varaždin još živi, diše, nije na respiratoru. Bod u Osijeku donio je neviđeni zamah društvu Zorana Kastela, optimizam je poput kvasca nabujao u gradu baroka. Makar je pogled na raspored do konca prvenstva zapravo grozan, Varaždince čekaju okršaji s Hajdukom, Dinamom, Rijekom i na koncu s Slaven Belupom. Ali dečki iz Varaždina poručuju svima; hej društvo, prerano ste nas otpisali'. No, u toj borbi za ostanak, smeta ih puno stvari, imaju osjećaj kao da ih se želi maknuti s scene HNL-a.

- Smeta me pristup prema našem klubu od početka prvenstva - kaže nam sportski direktor Miljenko Mumlek.

Veli nam u nastavku da ga jako ljute svi komentari koji Varaždin pokazuju kao klub koji nema 'za kikiriki', koji stalno spominju najmanji budžet u HNL-u...

- Svi nas smatraju malima, pa se tako i odnose prema nama. Ali ima nešto i u nama, u našem mentalitetu. Znate onu pjesmu 'Ja sem Varaždinec' koju ste baš spomenuli u jednom tekstu. To je pjesma koja pokazuje naš mentalitet, koja govori o tome da smo sve zgubili kaj smo imali... Zato i jesmo tu gdje jesmo. Nikad se ne žalimo, uvijek krećemo od sebe, ne dižemo glas, sve prihvaćamo. Nikad od nas niste čuli niti jednu izjavu u kojoj govorimo da smo oštećeni. Jer smo sami vidjeli da smo radili greške koje su nas dovele u ovu situaciju. Usprkos svim sudačkim odlukama s kojima se nismo složili, potencirali smo naše propuste, greške naših igrača, pogrešne procjene uprave u dovođenju igrača. A bilo je dosta nepravdi na naš račun. Pa krenimo od one s odgađanjem utakmica najesen i igranjem na proljeće. Neki klubovi su u međuvremenu doveli nove igrače i nas stavili u neravnopravan položaj. Razumijem svu situaciju oko koronavirusa, ali to po meni nije regularno.

image
Varaždin je u Osijeku uzeo veliki bod
VLADO KOS/CROPIX

Priča nam kako ih i suci gledaju drukčije od ostalih...

- Ne govorim da li su sudačke odluke namjerne ili slučajne ili su plod neznanja. Ali mene zabrinjava da se nakon tih grešaka javno ne govori da se pogriješilo. Nego se krene s izmišljanjem nekih kriterija o nekom malom ili jakom intenzitetu kod prekršaja, pa malo ovo, pa malo ono... Eto vam primjera iz Osijeka i onog penala koji je srećom obranio Horkaš. S rukom si igrala obojica, Santini i Novoselac. To je svaki normalni čovjek mogao vijdeti, a nitko nije na onoj snimci mogao vidjeti tko je igrao prvi. E sad, stavite tu situaciju u šesnaesterac Osijeka. Da li bi bio dosuđen jedanestarac za nas? Malo sutra. Onda u emisiji Stadion dobijemo ekspertizu po kojoj je sudac dobro postupio? Kaj nas rade glupima? Da petsto puta pogledate tu snimku, biste li bili sigurni tko je prvi igrao rukom? A nama se nisu sudili penali protiv Lokomotive, Istre... A protiv Istre se protiv nas sudi penal u Varaždinu kad lopta Benka dira po nosu, kad pada dodirne mu ruku i eto penala za Istru... Da ne velim isključenje Pelumbija u Splitu. Pa onda penal s Hajdukom kad Zelenika ulazi u šut i miče ruke... Ma, naravno da me onda sve to smeta, nije u redu.

Ipak, bez obzira na sve, Mumlek vjeruje u ostanak Varaždina.

- Optimisti smo. Pa uostalom, nismo zadnji, i drugi moraju pobjeđivati. Nismo doma pobijedili Istru, Šibenik i Slaven, ali smo uzeli bod u Gorici, sad u Osijeku, s tim da smo u Gradskom vrtu možda mogli i sva tri. Tko kaže da ne možemo pobijediti Hajduk i Rijeku, već smo ih pobijedili u Varaždinu, te Slaven Belupo u zadnjem kolu? Nemamo širinu? Pa imamo 20 igrača kao svi drugi... Tko može kazati da su igrači Lokomotive, Istre ili Šibenika bolji od naših? A i ovi koji pričaju da nemamo domaćih igrača... Pa sedam igrača koji su igrali u zadnjoj utakmici protiv Osijeka su ponikli u našoj školi - zaključio je Mumlek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:58