ANTE CIZMIC/CROPIX
Bez prave ideje

Kakav Hajduk čeka Tudorova nasljednika: Imaju skoro identičnu momčad, a jedna je pozicija posebno tanka

Kao da i nije bilo stanke, sve je protiv Istre izgledalo kao i na kraju prošle sezone
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. kolovoz 2020. 12:43

Da nisu mudre izreke slučajno nastale, potvrda je i Hajdukova igra s Istrom. Jedna od tih izreka kaže “iluzorno je očekivati viši cilj s istim sredstvima (kadrom)”. Hajduk je prošle godine završio peti, a kadar je praktički ostao isti. Todorović umjesto Juranovića te povratnik s posudbe Gyurcso, praktički ništa novog u momčadi, ništa novog na travnjaku.

Kao da i nije bilo stanke, sve je izgledalo kao i na kraju prošle sezone. Hajduk bez ideje u sredini, a tu je ključ priče ove momčadi. Vratit će se Jairo i Eduok u ekipu, priključit će se Diamantakos, bit će napadača u kadru, ali ostat će pitanje tko će im dati loptu.

Hajduk je protiv Istre odigrao kao i s Interom pred dva i pol mjeseca kada se nastavilo prvenstvo. Ali, ovog puta Gržan nije iskoristio poklone obrane kako je tada iskoristio Mamut. Splićani su Istru napadali bez “plana i programa”, pa se Dimitrov ponovno premetnuo u centarfora, presudnog igrača za pobjedu.

Hajduk je ostao na gotovo istoj razini koju je imao prošle sezone što i ne čudi s obzirom na to da su prošla samo tri tjedna između dva prvenstva. Kadar je identičan i sve premise u konačnici daju logičan zaključak. Bijeli se nisu pojačali u veznom redu, nema idejnog pokretača koji bi igri pružio kreativnu dimenziju. Zato bi Staniću, Kepčiji i novom strategu prvi zadatak trebao biti osvježenje u sredini terena. Pronaći igrača koji će idejno pokrenuti momčad. Istra definitivno nije protivnik po kojem bi se mogla suditi kvaliteta Hajduka, utakmica s Puljanima donijela je očekivani rezultatski epilog, ali je ujedno pokazala sve manjkavosti Bijelih.

Najugodnije je ispravljati pogreške u hodu ako pritom te pogreške nisu kažnjene rezultatom. Hajduk je s Istrom imao tu privilegiju. Dobio je bodove i potvrdio već jasne spoznaje o nedostacima. Odličan ogledni primjerak za trenera koji će naslijediti Tudora. Trebat će mu vrijeme za adaptaciju, ali barem zna što momčadi nedostaje, gdje je prostor za napredak.

I to veliki prostor koji aktualna momčad ne može bez pojačanja pokriti. Jasno, ako se želi bitni rezultatski iskorak u odnosu na prošlu sezonu. U protivnom, za očekivati je slične utakmice kao na kraju prošle sezone, a to navijači ne žele gledati, pa čak ni na TV-u.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:28