NOVI STRATEG MODRIH

Kakav je Ante Čačić trener? Ako mu igrač prigovara, sigurno će završit na tribini!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 23. prosinac 2011. 22:48

Strpljenje je majka mudrosti. Svjetski poznata i priznata izreka posljednjih je godina bila misao vodilja novog stratega Dinama. Ante Čačić u kolovozu 2007. završio je svoju priču na klupi zaprešićkog Intera, a od tada ga pune četiri godine nije bilo u HR-nogometu. Iskusni, 58-godišnji stručnjak, redovito je svjedočio raznim utakmicama (od 1. do 3. HNL), pratio nogometne trendove, ali i odbijao ponude brojnih klubova. Sve do studenoga 2011. kada je zasjeo na klupu Lokomotive...

- Mnogo sam toga prošao u nogometu i dovoljno sam iskusan da znam kako ne treba prihvatiti bilo kakvu ponudu. Dugo sam čekao pravu priliku, pravi projekt, koji sam evo dočekao u Lokomotivi - kazao je po dolasku na Kajzericu Ante Čačić.

Četiri uspješna rezultata Čačića su nakon manje od dva mjeseca lansirala i na klupu Dinama. No, kakav je trener Ante Čačić i što on u budućnosti može donijeti Modrima? Imponira mirnoćom, staloženošću i iskustvom, te spada među stručnjake koji 'žive nogomet’.

- U ranim 90-im godinama bio mi je trener u Interu, a kasnije mi je postao jedan od prvih trenera s kojima sam surađivao kao trener vratara. O njemu zaista mogu kazati samo sve najbolje, u njemu se krije nešto posebno. Na zanimljiv način pokreće igrače i zna kako iz njih izvući sve najbolje. Miran je i staložen, ali kada treba, zna i podignuti glas. Baš ta taktičnost, ali i predanost nogometu, njegova je velika prednost - kaže Željko Rumbak, danas trener vratara u Interu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 13:14