Foto: Nikola Vilic / CROPIX
PETEV U VELIKIM PROBLEMIMA

KAKAV PEH ZA MODRE, A NIJE NI POČELO! DINAMO OSTAO BEZ DVA VAŽNA IGRAČA NA POČETKU PRIPREMA Mlada nada hrvatskog nogometa ipak mora na operaciju!?

U OČEKIVANJU DIJAGNOZE Ozljeda mladog stopera Filipa Benkovića, uz to još obnovljena na pripremama, u Maksimiru izazvala mnogo polemika i problema
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. srpanj 2017. 01:31

Priča oko obnovljene Benkovićeve ozljede i dalje je glavna tema u Moravskim Toplicama. Međutim, nije samo on, s njime su u Zagreb iz Slovenije otišli i Dani Olmo i Marko Lešković. Olmo, to više nije tajna, mora pauzirati najmanje tri tjedna zbog problema s aduktorom i povremeno primati injekcije, a Lešković je, pak, morao u Zagreb zbog sumnje da je ozljeda lista teža no što se prvotno činilo. Stoper je morao obaviti magnetsku rezonancu, a Ivajlo Petev se mogao samo nadati da je sve u redu. No, posebna je priča Benković.

Injekcija plazme

Naime, mladi je stoper dobio jučer također injekciju plazme, kao i Olmo, ali on će još jednu morati dobiti danas. Obavit će i magnetsku rezonancu i tek tada znat će se nešto više, a danas poslijepodne moći će se vratiti u Moravske Toplice i nastaviti oporavak. Ali, najveći je problem što se ne zna hoće li se Benković i dalje liječiti izvan Dinama, ili će ga sad ipak preuzeti Dinamova liječnička služba. Koju neki krive za sve komplikacije, iako je više-manje cijela priča išla mimo maksimirskih liječnika. Zadnjih mjeseci, pak, s Benkovićem je radio i prof. dr. Goran Marković, koji je i u Sloveniji član stožera, radi na kondiciji s igračima, jedan je od onih koji su zaduženi za fizičku pripremu.

Daniel Olmo
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

- Ne bih davao nikakve izjave glede Benkovića, to su pitanja za klupske liječnike - kratko nam je rekao prof. dr. Marković.

- Nemojte me pitati ništa za Benkovića. Puno je toga ispisano i ispričano o tome, a nije baš sve bilo točno. Nas doktore se tada nije pitalo, pa ni sad neću pričati - rekao je još neki dan dr. Valentin Velikov.

Liječnici, dakako, šute, šute svi ostali u Dinamovoj delegaciji. Ali svima je jasno da se takvo što moralo izbjeći, da je Benković po svemu morao već biti na terenu, oporavljen. Njega tetiva još boli, upaljena je, skoro sedam mjeseci nakon prvih problema. I pitanje je kad će prestati.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 00:06