Marko Lešković
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nikako na ‘zelenu‘ granu

Kakav pehist: Dinamov branič na posudbi na Kajzerici nije igrao 9 mjeseci, a morat će na novu operaciju

Dinamov srednji branič na posudbi na Kajzerici nije za Lokose odigrao još ni minutu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. lipanj 2020. 12:09

U gradskom su derbiju za Lokomotivu igrali Dinamovi nogometaši Fran Karačić i Iyayi Atiemwen, dvojac koji je na posudbi do kraja sezone.

Karačić je, podsjetimo, zimus potpisao za Plave, dok je Atiemwen iz Maksimira također u veljači privremeno preselio na Kajzericu. Da nije bio suspendiran, u sastavu Lokosa svakako bi bio još jedan Dinamov igrač na posudbi na Kajzerici, Lirim Kastrati.

No, što je s četvrtim dinamovcem koji je u siječnju došao u Lokomotivu na posudbu, srednjim braničem, Markom Leškovićem? Kako sad stvari stoje, još će dosta vremena proći do Leškovićeva povratka na travnjak, još uvijek ga muči gležanj kojeg je već dva puta operirao i zasad nema nikakvog pozitivnog pomaka. Za njega je ova sezona definitivno završena, više se ni ne pojavljuje na Kajzerici, nego ide na terapije u Maksimir, s Dinamom ga ugovor veže do ljeta sljedeće godine.

Podsjetimo se i kronologije Leškovićevih patnji: nakon operacije u rujnu, ostalo je dosta ožiljaka na mjestu gdje je gležanj operiran. Inače, taj je operativni zahvat, kažu liječnici, obavljen besprijekorno, ali Leškovićev je organizam reagirao na svoj način - ima tendenciju, naime, da mu nakon operacija tkivo zarasta uz veće ožiljke nego što je to uobičajeno. Jednostavno, Lešković ima takvo tkivo...

Još 13. rujna 2019.

Počeo je ovaj 29-godišnji srednji branič, nakon četveromjesečnog oporavka, zimus trenirati s Lokosima, ali nakon nekoliko treninga prestao je s vježbanjem zbog bolova. Pa je onda, nakon novih pregleda, odlučeno da opet operira gležanj, ovaj put u Barceloni, kod dr. Jordija Vege Garcije, liječnika s kojim Dinamo od ranije ima odlična iskustva.

I početkom ožujka gležanj je opet “očišćen”, a nakon višetjednoga oporavka, Lešković je počeo vježbati, no bolovi su ga opet zaustavili. Opet su se pojavili ti čudni ožiljci i Lešković je i dalje izvan travnjaka.

I što sad? Kako smo doznali, vrlo je vjerojatna opcija odlaska na još jednu operaciju u Barcelonu. Iznova je kontaktiran dr, Vega i predložio je novu operaciju, novo “čišćenje” gležnja, pa bi ovih dana trebalo dogovoriti termin tog zahvata. A sve se zakompliciralo i zbog pandemije koronavirusa, nije lako doći do Barcelone u situaciji kad su zrakoplovi više na zemlji, nego u zraku...

Lešković je, podsjetimo, posljednji put nastupio 13. rujna prošle godine, u Dinamovoj 1:0 domaćoj pobjedi protiv Istre, u 85. minuti zamijenio je Nikolu Moru. I tko zna kad ćemo ga opet vidjeti na travnjaku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 17:43