Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
TEAM-BUILDING URODIO PLODOM

KAKAV PREOKRET U DINAMU Otkrivamo kako su Modri mogli postati jedini na svijetu koji su za naslov prvaka - kažnjeni!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2018. 10:15

Neki dan su Dinamovi nogometaši Kranjčevićevu napustili pognutih glava, a danas se u nju vraćaju kao prvaci! Kakav preokret, sve su od utorka do jučer u Dinamu poduzeli da pobijede Rudeš, sve je bilo usmjereno na taj dvoboj, a sad će Modri igrati utakmicu za dojam i prestiž.

Čak su u subotu sazvali zajedničku večeru, igrača, stožera i dijela klupskog vodstva i, da se malo našalimo taj subotnji team-building očito je utjecao na suparnike, Hajduk i Rijeka su podbacili i Modri mogu slaviti.

Tada su, u subotu navečer, dok je još vladala neizvjesnost, poručili jedni drugima da neće posrnuti, zaključak večeri glasio je:

- Učinit ćemo to, srušit ćemo Rudeš, a onda uzeti i duplu krunu!

Bio je na večeri i savjetnik Zdravko Mamić, bio je i neki dan na treningu, obratio se igračima i treneru i kazao im što od njih očekuje. Nije to bio jedan od onih “razbijte sve, Dinamo i ja ćemo platiti” govor, bilo je to nekoliko rečenica kojih su svi ionako svjesni, samo ih je trebalo podsjetiti.

Uglavnom, iako su sinoć opet mogli početi slaviti, iako je taj teret osvajanja naslova pao s leđa, ostaju slični zahtjevi - dvije pobjede u HNL-u i osvajanje Kupa! Dakle, nema opuštanja, svi moraju glave staviti skupa u ove tri utakmice do kraja sezone, cilj je, želja, dobiti sve tri, malo popraviti i dojam, a onda će na ljeto uslijediti rekonstrukcija momčadi.

Dinamo se želi pojačati s pet-šest, možda i više igrača s “pedigreom”, karakternim tipovima, u Maksimiru ne žele da im se ikad više ponovi ovako teška i neizvjesna sezona i žele biti konkurentni u pohodu na Europu.

Hoće li u tom naumu uspjeti, ovisi i o tržištu, ali i sam plan pojačanja je još jedna poruka aktualnom kadru da je svatko zamjenjiv i da u ovih preostalih 270 minuta sezone moraju pokazati može li se s njima računati. Zanimljivost je i da je neposredno nakon utakmice s Lokomotivom među klupskim vodstvom vladala ideja da igrače za taj sramotni poraz treba kazniti, da će tek ako ih se udari po džepu shvatiti ozbiljnost posla koji je pred njima.

Međutim, ideja nije do kraja provedena, dan-dva kasnije polako su se svi ohladili. Kako se sve okrene u nekoliko dana, zamislite, Modri su mogli postati jedini na svijetu koji su za naslov prvaka - kažnjeni.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 22:28