CROPIX
DINAMO NA POLJUDU

KAKO BI TEK ZAVRŠILO DA NISMO U KRIZI?' Najraspoloženiji član svlačionice Dinama nije zadovoljna tretmanom: 'Valjda smo zaslužili bar malo kredita...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. ožujak 2020. 22:40

Ako ste u ‘bedu’, ako vam nije do ničega, samo pozovite Emira Dilavera. Taj će vas odmah oraspoložiti. Ne sjećamo se da smo ga vidjeli kiselog lica. Dilaver je ‘čovjek dobrog raspoloženja’. Definitivno je jedan od nositelja pozitivne atmosfere u Maksimiru, elokventan, zabavan. Usput je ratnik bez mane i straha, baš su takvi tipovi potrebni Dinamu na Poljudu. Njemu je glava uvijek gore, nikad pognuta, pa i onda kad sve ne ide najbolje.

Samo pobjeda

Modra svlačionica puna je kohezije, velikog zajedništva, Dilaver je svakako jedan od nositelja te priče. Upravo smo zbog svega toga baš njega izabrali za sugovornika u predvečerje vječnog derbija u gradu pod Marjanom...

Trener Bjelica kaže da na Poljudu želi pobjedu za svoju 100. utakmicu s Dinamom. Hoćete li mu ispuniti želju?

- Dat ćemo sve od sebe da ispunimo želju treneru, navijačima, ljudima iz kluba i nama samima. Dovoljno dobro poznajem hrvatski nogomet da znam što znače tri boda u derbiju, pogotovo na gostovanju i samo to me zanima. Uopće ne razmišljam o drugim opcijama - kazao nam je za početak.

Nakon poraza u Kupu od Rijeke na Rujevici, pa onda posrtanja u Gradskom vrtu, minimalne pobjede nad Interom, očekivano se počela provlačiti priča da je Dinamo u stanovitoj krizi. Onda je uslijedilo razmontiravanje Nevera s Kvarnera, ‘Suzy Quatro’ u Maksimiru. Kad je u pitanju navodna kriza, Dilaver se u svom stilu šali...

Split, 310819. 
Stadion Poljud. 
Utakmica 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
HNK Hajduk -  GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Emir Dilaver.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

- A zamislite samo kako bi završila ta utakmica s Rijekom da nismo u krizi? Ili kako bi završila ova sutra na Poljudu da nismo u krizi? Mislim da se malo pretjeruje kada je Dinamo u pitanju. Naša 4:0 pobjeda dođe pod normalno, a bod Hajduka za 0:0 u Osijeku slavi se kao plasman u Ligu prvaka. Dajte nam, ljudi, malo kredita, zaslužili smo to u ove dvije godine.

Ako šef tako kaže...

Dilaveru je optimizam u genima, pa ga pitamo što će odlučiti sutrašnji vječni derbi? Gdje je prednost Hajduka, a gdje Dinama?

- Možemo mi sada pričati o atmosferi kao prednosti Hajduka ili kvaliteti koja je prednost Dinama, ali to ne igra bitnu ulogu. To je utakmica zbog koje se živi i u kojoj svaki detalj može biti taj koji će presuditi. Nadam se da mi imamo više tih detalja koji će usmjeriti utakmicu na naš mlin.

Voli li Dilaver igrati na Poljudu, pali li ga ta atmosfera, bučno i neprekidno navijanje?

- Osobno volim te atmosfere kada je cijeli stadion protiv vas. Mislim da nema većeg gušta nego u takvim uvjetima se veseliti kao što je to bilo prošle godine u četvrtom mjesecu kada smo Gavrinim golom pobjedili Hajduk i s pjesmom napustili Poljud.

Koju utakmicu s Hajdukom pamtite po najboljem, a koju biste najradije zaboravili?

- Pa ta koju sam spomenuo mi je ostala u nekom sjećanju jer je bila pobjeda i to još gostujuća. Onu iz prvog dijela sezone bih najradije zaboravio jer smo imali Hajduk na koljenima, ali nismo iskoristili svoje prilike i na kraju smo primili pogodak. To nam je dobra opomena za srijedu da moramo biti maksimalno učinkoviti.

Posljednje tri na Poljudu su završile 1:0 za Dinamo i Hajduk, jedna je bila neodlučena 0:0. Možemo li opet očekivati takvu čvrstu utakmicu bez puno pogodaka?

- Nema pravila. Evo, protiv Rijeke nam se otvorilo nakon pola minute pa smo tek u završnici uspjeli zabiti još tri pogotka. Iskreno, ne zamaram se time. Dovoljno je i 1:0 za Dinamo pa da riješimo to kako svi želimo...

Bjelica kaže da ste 99 posto prvaci ako pobijedite na Poljudu? Slažete li se s trenerom?

- Ako je šef tako rekao, nema razloga da sumnjamo u njegove prognoze. Činjenica jest da s tri boda odlazimo na 17 bodova prednosti i to je nešto što momčad Dinamovog kalibra ne može prosuti.

Imate li neki osjećaj tko bi mogao odlučiti utakmicu? Možda Petković ili Oršić?

- Nemam nikakav osjećaj oko toga i inače, kamo li sada uoči derbija. Što se mene tiče, može i Livaković otrčati s gola i riješiti to ako će to značiti tri boda na Poljudu i raspjevan autobus na povratku u Zagreb. Zapravo, nekako priželjkujem savršenu srijedu za navijače Dinama. Pobjedu juniora u Münchenu i plasman u četvrtfinale Lige prvaka i naš trijumf nad Hajdukom.

Ne bojim se za Livija

Kad ste već spomenili Livakovića, možete li mu vi iz obrane omogućiti da nema posla, baš kao što je to bilo na prošlom derbiju s Rijekom?

- Dat ćemo sve od sebe da ima što manje posla, ali ne bojim se ja za njega... Pa on je vratar druge reprezentacije svijeta. Nekada on nas izvuče, nekada mi njega. I svi su zadovoljni. Nogomet je momčadski sport - zaključio je Dilaver

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 15:40