Goran Mehkek / CROPIX
START JESENI VS. START PROLJEĆA

KAKO ĆE IZGLEDATI DINAMO U NASTAVKU SEZONE Cvitanovićevih 11 za proljeće: Sosa istisnuo Lecjaksa, Olmo starter, a najveća nada priliku čeka s klupe

KAKO ĆE IZGLEDATI DINAMO U NASTAVKU SEZONE Ovo je Cvitanovićevih 11 za proljeće: Sosa istisnuo Lecjaksa, Olmo starter, a najveća nada priliku ponovno čeka s klupe
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. veljača 2018. 21:15

Bit će dvoboj u Osijeku 28. službeni susret Marija Cvitanovića na Dinamovoj klupi. Kao što znate, dosad je bez poraza, ali ovo je prilika da analiziramo dokle je stigao od onog trenutka kad je iznenada, neočekivano dobio posao, samo dva dana prije starta HNL-a. Što je promijenio od tada do danas, kako ova momčad izgleda u odnosu na onu s kojom je krenuo u avanturu.

Dakle, 15. srpnja prošle godine protiv Istre u Maksimiru istrčali su: Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Antolić, Moro - Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić. Nekih više nema u Maksimiru, Fernandesa, Sigalija i Antolića, neki drugi su se nametnuli. Krenimo redom.

Benković se vratio nakon ozljede, Ademi je odradio suspenziju, Doumbia koji je tada bio tek novopridošli “na privikavanju” sad je više-manje standardan. To su tri promjene koje su se, ajmo reći, same po sebi podrazumijevale, ta su trojica i kad nisu igrali bili smatrani prvotimcima. Mario Cvitanović tijekom jeseni inaugurirao je dvojicu, trojicu novih igrača.

Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX

Znači, Nikola Moro postao je neupitan, Dani Olmo postao je ponajbolji Dinamov igrač, sjajno zasjeo u Fernandesovo sedlo, a Borna Sosa bio je osvježenje jeseni, izbacio je iz prvih 11 Jana Lecjaksa koji je stigao kao zvučno pojačanje prošle jeseni. Iz prvih 11 je ispao Ante Ćorić. Uoči sezone dobio je “desetku”, bio proklamiran za novog vođu Dinama, Cvitanović je također krenuo s tom idejom, ali Ćorić je tijekom mjeseci izgubio pozicije. To je također već toliko puta ispričana priča.

Zagreb, 161217.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, kolo 20.
Utakmica GNK Dinamo - HNK Cibalia.
Na fotografiji: Daniel Olmo Carvajal (7, Dinamo).
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Kad se sve zbroji i oduzme (odlasci i dolasci), u prvih 11 u Osijeku bit će pet ili šest novih igrača u odnosu na taj Cvitanovićev debi. Gavranović, Doumbia, Ademi, Lešković, Olmo... praktički su sigurni za start u Gradskom vrtu, Hajrović možda krene s klupe. Inaugurirao je Cvitanović dva druga sustava, 4-3-2-1 i 4-4-2, iza sebe ima čitavu jesen, odrađene pripreme, ali i dosta promijenjenu momčad u odnosu na onu koju je zatekao sredinom srpnja. Neki su izgubili pozicije, neki napredovali i profitirali... Hoće li i proljeće iznjedriti neko novo ime?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 08:19