foto: (Srdjan Stevanovic, Claudio Villa, Bryn Lennon / Getty), (Srdjan Vrancic / CROPIX)
PIŠE T. ŽIDAK

KAKO ĆE IZGLEDATI NAPAD HRVATSKE Dva su nedodirljiva, Pjaca je prvi na listi za otpis, a Čop? To je više od nepravde!

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 31. ožujak 2016. 10:29

Roy Hodgson, izbornik engleske reprezentacije, računa na šestoricu napadača. Nije čudno što su na vrhu te liste Harry Kane i Jamie Vardy, već što je na broju šest, vjerovali ili ne, Wayne Rooney, kultni engleski nogometaš, koji uoči svakog svjetskog ili europskog prvenstva najavljuje "povratak u 1966. godinu", kada je Engleska (na prijevaru, nap. p.) osvojila naslov svjetskog prvaka. No, engleskim izbornicima je dosadilo Rooneyjevo "verglanje", i danas su ispred njega Vardy, Kane, Danny Welbeck, Daniel Sturridge, pa čak i Theo Walcott. Za Rooneyja u "presudi" piše - ide na Europsko prvenstvo samo ako će Hodgson voditi šestoricu napadača.

Hrvatski izbornik Ante Čačić u sličnim je dvojbama kao i Roy Hodgson. Na ekranu su šestorica napadača, ako će ih Čačić toliko voditi u Francusku. Najvjerojatnije neće, ali, dopušteno je "tehnicirati" imenima. Dakle...

1. Ivan Perišić. Krilni napadač, najbolji naš igrač na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, najefikasniji napadač u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, najtraženiji hrvatski igrač, jer ga Chelsea namjerava već ovog ljeta preoteti Interu iz Milana. Reprezentacija je nezamisliva bez njega, njegovih poteza, golova i asistencija. Bez obzira tko će biti novi trener Chelseaja, on je na vrhu popisa željenih pojačanja.

PRESUDA: Ide na Europsko prvenstvo i sigurno će biti u udarnoj momčadi!

2. Mario Mandžukić. Ćiro Blažević, njegov najveći kritičar i zagovornik kaže: "Ne znam što mu je bilo protiv Bayerna? Da Mandžukiću nije bila 'ojađena duša', nikada ne bi Douglas Costa centrirao za izjednačujući gol Lewandowskog, kada su se Bavarci izvukli iz gliba. Da je bio u pravom raspoloženju, 'pojeo' bi Costu. Dakle, Čačić ga mora dovesti u pravo psihološko stanje, jer, Mandžukić je nedodirljiv..."

PRESUDA: Hrvatska reprezentacija je nezamisliva bez njega, ide na EP i bit će u startnoj postavi.

3. Nikola Kalinić. Dolaskom u Firenzu proglašen je čudom Serie A. Ali, čudo je "isparilo", golova je sve manje, njegov "killing instinkt" je ovog proljeća postao - kamilica. No, prvenstvo još nije gotovo, a Kalinić je predobar igrač da bi potpuno zakazao...

PRESUDA: Unatoč krizi, nemoguće ga je eliminirati, ali je njegov start upitan...

4. Andrej Kramarić. Trener "lisica" Claudio Ranieri ga je zamalo uništio. U izjavama je "prao ruke", rekavši da je Kramariću bio važniji nastup za hrvatsku reprezentaciju, nego za klub, koji je na njegov transfer potrošio 11,5 milijuna eura. Na njegovo inzistiranje posudili su ga u Hoffenheim, gdje je zabio četiri gola.

PRESUDA: Ako će biti u formi, mora ići!

5. Duje Čop. U dobroj je formi, osam kola prije kraja Primere zabio je tri gola i dvaput asistirao. Zahvaljujući njegovoj formi, Malaga se u najjačoj ligi svijeta bori za nastup u Europskoj ligi. Iako je zadužio Antu Čačića kao trenera Dinama, prilikom plasmana u Ligu prvaka, protiv Maribora, već dvije godine ga nema na izborničkoj mapi. Nepravda? Malo sam rekao. I još jedan podatak; iako ga Malaga želi otkupiti, premierligaš Crystal Palace ga želi dovesti u London. A što kaže dužnik, "Mr Brk"?

PRESUDA: Bit će u škvadri, a da li i više od toga, ovisi o izborniku.

6. Marko Pjaca. Doktori tvrde da će se oporaviti. Doktori nisu uvijek u pravu, ali, Pjaca je dinamit-napadač, koji bi se upotpunio s Perišićem na krilnim pozicijama. Bilo bi to nezaustavljivo. No, Pjaca je najveći upitnik, ključna kost je teška ozljeda...

PRESUDA: Iako je na popisu, kako stvari stoje, neće biti odabran!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 07:20