Foto: Vlado Kos / CROPIX
ON ĆE ČUVATI PETKOVIĆA

KAKO ĆU ZAUSTAVITI PRVOG TOPNIKA VATRENIH? Bivši Dinamovac ima recept za uspjeh: 'Pa s njegovim kolegom iz reprezentacije išao sam u srednju školu...'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. veljača 2020. 12:20

Šutalo je otišao u Atalantu, Marić je još u Osijeku, ali ne i jedini Hercegovac kao stalni član udarne momčadi Bijelo-plavih. Tu je u obrani Ante Majstorović. Jedan od onih koji su igrama u prvoligašu s Drave opravdali očekivanja i potvrdili status stvarnih pojačanja. Mirni čovjek, oženjen, obiteljski, skroman i omiljen kod suigrača i Osijekovih navijača. Ali, Hercegovac podrijetlom nije i rođen na užarenom kamenjaru.

- Rođen sam u Zagrebu. Roditelji su mi u to vrijeme u njemu živjeli pa sam svijet tamo i ja ugledao. No, nakon dvije godine mog života preselili su se, vratili u stvari u zavičaj u Drinovce u kojima sam kao dijete i počeo s igranjem - započeo je razgovor Majstorović.

Veza s Rebićem

Nakupio je on već iskustva i igračkog staža, a bilo ga je svuda, negdje duže negdje kraće.

- Nakon što sam počeo u Drinovcima, Općina Grude, igrao sam u tim mladim danima u Vinjanima zajedno s Antom Rebićem. Bili smo jako dobri prijatelji. I dvije godine smo išli u isti razred srednje škole, a onda nas je život razdvojio. On je otišao u Split, a ja kad sam došao u taj klub, on je već postao član Fiorentine. No vezu nismo prekinuli.

Želimo pobjedu

Splićani su ga posudili Imotskom. Mlad je u to vrijeme bio, ali njegov je igrački razvoj išao sve bolje i sigurnije. Onda je završio u gradu u kojem je i rođen, u Zagrebu, pa postao član Dinama. No, kako to i obično biva, iz Maksimira su ga uputili u Lokomotivu u kojoj je igrao iduće tri godine nakon kojih je Osijek odriješio kesu i odlučio platiti odštetu pa ga doveo u svoje redove. To je hodogram njegova dosadašnjeg kretanja u karijeri. Uz dodatak.

- Za Lokomotivu sam odigrao okruglo sto utakmica.

Osijek, 250819.
Stadion Gradski vrt.
6. kolo utakmice 1. HNL izmedju klubova NK Osijek i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Ante Majstorovic i Josip Juranovic.
Foto: Ivan Peric / CROPIX
CROPIX

Svuda je bilo uspješno, svuda je ostavio ono nešto iza sebe što se po dobrom pamti.

- U Lokomotivi sam stvarno igrao dobro. I sada ovdje u Osijeku. To su najuspješnije dionice moje karijere. Ali siguran sam, biti će još i bolje.

Svlačionicu u Gradskom vrtu dijeli sa zemljakom Mirkom Marićem, vodećim strijelcem HNL. Zajedno su bili i u Lokomotivi.

- Da, samo što je on s jedne strane, a ja sa druge naših Gruda. Drago mi je što smo zajedno. I da nam obojici ide dobro.

Njegova je zadaća zaustavljati protivničke napadače, Marićeva pak da im para mreže. Baš je zapeo biti najbolji strijelac prvenstva. Hoće li mu suigrači pomoći?

- Dakako, svima bi nam bilo drago da bude prvi. Prošle godine mu je titula izmakla za jedan gol, vjerujem da ove neće. Momčad i njezin rezultat uvijek su u prvom planu, ali sve što kroz igru možemo učiniti da mu olakšamo u njegovim nastojanjima sigurno ćemo učiniti. Zaslužio je, i kao igrač i kao čovjek.

Sutra je na programu derbi. Osijek nije zablistao početkom nastavka prvenstva, a sada je pred najtežom mogućom zadaćom. Teže bi bilo jedino da mora na gostovanje u Maksimir.

- Jasno je svakom da se radi o našoj najboljoj momčadi, ali mi imamo svoj Gradski vrt. Više od godinu dana u njemu nismo poraženi, nećemo biti ni ovaj put. Međutim, mi želimo i više, pobjedu.

Može biti pogubno

Bijelo-plavi daju puno golova, ne primaju ih baš puno, ali kao da u njihovoj obrani postoji rupa kroz koju protivnički napadači pronalaze put do njihove mreže. Najčešće nakon prekida igre.

- Ako je to zaključak ili pitanje, ne znam što bih i kako odgovorio. Puno na treninzima baš to ispravljamo i vježbamo. Tada je sve dobro, ali kad dođe utakmica kao da nam padne koncentracija. Uvijek netko krene nekamo nadajući se da lopta neće doći baš do onog igrača koji može zaprijetiti. A baš se to dogodi. Jednostavno moramo biti fokusirani cijelo vrijeme igre i svi na najvišoj mogućoj razini. Ako se samo jedan od nas opusti, može biti pogubno za našeg vratara i njegovu mrežu. Mi smo u posljednje dvije utakmice igrajući protiv Dinama pokazali da se s njim možemo nositi. Iako, pokazali smo i da u trenutku dekoncentracije možemo na lak način primiti gol.

Da, primio je Osijek gol nakon što je Dinamo brzo ubacio loptu rukom iz auta, a sudac previdio da je to učinjeno daleko bliže vratima nego gdje je ona napustila igralište.

- To ste vi rekli i na to podsjetili. Nisam se na to htio vraćati, ali tako je bilo - prisjetio se tog trenutka Majstorović.

Specifična ga, silno teška zadaća čeka u nedjelju. Nije nikakva “provala” taktike Osijeka da će baš on paziti na najopasnijeg napadača Modrih, na Petkovića.

- Radujem se tomu. Nadam se da ću za zaustaviti i da nam neće zagorčati život nekim svojim pogotkom.

Problem je i to što uz Petkovića u Dinamu ima još opasnih.

- Naravno, pa ne može samo jedan igrač donositi golove i rezultate. Majer i Ivanušec iznimno su kvalitetni, a uz Petkovića je u Dinamu sve bolji Oršić. Rekao bih da su svi oni one prave udarne igle našeg protivnika - kazao je na kraju Majstorović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:55