JEDAN DAN NA MAKSIMIRU

KAKO DANAS IZGLEDA TRENING DINAMA! JOVIĆEVIĆ OTKRIO: 'OVO JE IZAZOV' Jedan od ključnih ljudi u Dinamu: 'Drago mi je da su igrači shvatili neke stvari'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 09. svibanj 2020. 00:35

Nacionalni stožer civilne zaštite prije nekoliko je dana donio doluku o popuštanju mjera uzrokovanih koronavirusom na razini čitave države, a jedan dio mjera odnosio se i na sportaše i održavanje treniniga uoči nastavka sezone.

U Maksimiru momčad Dinama pod palicom Igora Jovićevića trenira po propisima i sprema se za povratak utakmicama, a svoje je dojmove novi strateg Modrih otkrio i u razgovoru za HNTV.

- Raspoređeni smo u skupinama od pet igrača, zadovoljavamo sve upute stožera, ali, kako nama tako je i svima. Organizacijski je sve dosta složeno kako bi se uopće mogli zadovoljiti kriteriji treninga, a samim time i pozicije igrača. Puno je kompleksnije voditi manju skupinu igrača - rekao je Jovićević, pa nastavio:

- Mi smo nova momčad, ja sam novi trener i neke stvari moramo više ponavljati. Ne mogu sada mijenjati vježbe svaki dan jer neke ideje je bolje provesti većim brojem ponavljanja. Postoje vježbe koje zahtjevaju određenu blizinu, a ne smijemo to raditi. Zahtjevno je, ali je i veliki izazov.

Kako gleda na mlade igrače koje je priključio prvoj momčadi?

- Nikome neće minutaža biti poklonjena, već se ona mora zalužiti na treningu što je meni uvijek bilo jedino mjerilo. Širok je kadar, ostalo je deset utakmica i moramo razmišljati o određenim rotacijama, prenodost će imati neki koji imaju sposobnost odigrati više pozicija.

Kako gledate na juniore koje ste vodili u Ligi prvaka, koliko je za njih ova situacija loša?

- Nadam se da će se nastaviti juniorsko prvenstvo i da će se odigrati ta utakmica protiv Benfice. To bi bio šlag na tortu za ovu sjajnu generaciju i da ostavare jedan povijesni uspjeh, ali zdravlje je ipak na prvom mjestu.

Nakon glavnog stratega svoje je dojmove o povratku trenizima i danima u izolaciji otkrio i Nikola Moro, jedan od ključnih igrača Modrih prije nego li je sve stalo.

- Nakon mjesec i pol dana sigurno je da nam je nedostajala lopta. Siguran sam da će svatko od nas dati sve da se vrati u formu.

Vrijeme u izolaciji?

- Nikad mi nije bilo ovako tijekom neke pauze. Bio sam tri tjedna na moru, deset dana u Zagrebu, pa opet na selu... da nije bilo ove izolacije sigurno nikada ne bi imao vremena vratiti se u svoje selo i svoj rodni kraj.

Kratko je svoje mišljenje o trenizima i čitavoj situaciji dao i klupski liječnik Ivica Smodek.

- Sve funkcionira vrlo dobro. Igrači prilikom ulaska na stadion moraju mjeriti temperaturu, nakon toga igrači su podijeljeni u grupe, nema ulaženja u svlačionicu ni prije niti nakon utakmice. Gledamo jako na dezinfekciju svega. Svi rekviziti koje koristi jedna grupa se dizinficiraju i tek nakon toga ih može koristiti druga skupina.

Krešimir Antolić član uprave GNK Dinamo zadovoljan je obavljenim poslom u vremenu izolacije.

- Dogodilo se nešto što u svijetu nije viđeno posljednih 70 ili 80 godina, ali smatram da smo povukli dobre poteze u smislu financijske racionalizacije. Dobili smo podršku kompletne radne zajednice, igrači su u konačnici shvatili da je to potrebni i da je to radi njih i zaštite njihih ugovora, a oni koji to nisu shvatili više nisu s nama. To je razdoblje iza nas i smatram koliko god je bilo neugodnih situacija one su bile u granicama proihvatljiog i to smi riješil na jedan zreo način.

Kratko se osvrnuo i na stadion gdje je nakon potresa zatvorena istočna tribina.

- Stadion je krucionalno pitanje za budućnost našeg kluba. Tražili smo reakciju Grada koji je nakon potresa obavio pregled i zatim je dovedena u pitanje struktura istočne tribine. To nas i nije pretjerano iznenadilo jer i je i prijašnjih godina nije bio na najvišem nivou. Imamo čvrsto obećanje da će se uskoro dogoditi detaljan pregled, jer želimo detaljan elaborat što je najugroženiji i tek nakon toga možemo donijeti konačne odluke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:23