tom Dubravec/CROPIX
VRATAR SPLITA VUKOVIĆ

'Kako igrače Hajduka nije sramota pitati je li me Dinamo plaća? Što smo mi?'

Igrači Splita bili su ogorčeni nakon utakmice, ali iz sasvim drugih razloga u odnosu na igrače Hajduka. Ivica Križanac bio je pogođen stalnim vrijeđanjem s tribina
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 30. kolovoz 2011. 21:59

Iza gradskog derbija ostali su predugački repovi, RNK Split je ispao kolateralna žrtva “rata” između Hajduka i Dinama, tradicionalnog nogometnog sukoba juga i sjevera Hrvatske. U Parku mladeži u ponedjeljak nisu bili spremni razgovarati o onome što se u nedjelju navečer događalo na utakmici i što je izazvalo žestoke izljeve emocija predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša, predsjednik Slaven Žužul bio je na službenom poslovnom putu, mobitel mu je bio isključen. Ako će nešto i kazati, to se može dogoditi tek danas.

Trener Tonči Bašić još je na press-konferenciji nakon utakmice odbio komentirati suđenje i rekao da ga nikada neće komentirati (držat ćemo ga za riječ). Dan poslije nije promijenio mišljenje.

Nogometaši Splita bili su također ogorčeni nakon utakmice, ali iz sasvim drugih razloga u odnosu na igrače Hajduka. Najiskusniji i najbolji Ivica Križanac bio je pogođen stalnim vrijeđanjem s tribina. U jednom trenutku više nije mogao izdržati i ružno je reagirao prema dijelu gledatelja na zapadnoj tribini.

- Ja sam iz Omiša, navijač sam Hajduka, ali pošteno igram za Split. Nije u redu da mi spominju majku koja je bila u gledalištu. Znam da sam profesionalac, ali sve ima svoje granice. Uopće ne razumijem takvo ponašanje. Na terenu je sve bilo u redu, nikakvih tenzija.

Jedna od zamjerki Hajduka na suđenje Bruna Marića jest detalj iz 24. minute kad je on grubo prekršajem zaustavio Marija Brkljaču. Visoko podignuta noga, Marić je izvadio žuti karton.

- Ma, nije bio prekršaj za crveni karton, uopće nisam vidio Brkljaču. Nema šanse da je to crveni karton.

Još jedan sporni detalj, prekršaj Andrije Vukovića na Ahmadu Sharbiniju za jedanaesterac, prokomentirao je upravo kapetan Splita.

- Priznajem, napravio sam prekršaj, ali ne znam što se dogodilo prije toga.

Ono što Vukoviću smeta jest ponašanje tribina, pa i dijela igrača Hajduka kao i osoblja Bijelih.

- Kako ih nije sramota pitati je li me Dinamo plaća? Tako je bilo i prošle godine. Što smo mi? Kako nas oni doživljavaju?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:14