VOJKO BASIC Cropix
KLJUČAN TRENUTAK

Kako je Hajdukov ‘doktor obrane‘ pao na ispitu: Obavio je zamjenu pa u 7 minuta primio - dva gola

Kod “doktora obrane” igrač manje inače se osjeti u napadu, ali ne i u defenzivi.
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 09. travanj 2021. 13:36

Paola Tramezzanija doživjeli smo kao “doktora za obranu”, ali trener koji je Hajduku stabilizirao zadnju liniju izgubio je dva važna boda u susretu s Belupom, premda je imao vodstvo 1:0.

Tramezzani je pao na ispitu defenzive, u segmentu u kojem je dosad bio najjači. Talijan je prošle subote limitirao Lokomotivu na tek jedno dodavanje prema Kaliniću. Ostavio je domaćina praktički bez udarca na vrata Hajduka. U šest prvenstvenih dvoboja prije dolaska Belupa primio je tek jedan zgoditak, i to kroz autogol Mujakića u Velikoj Gorici.

Obrana je bila najveći adut Tramezzanija i onda se talijanskom stručnjaku dogodilo da je u samo četiri minute njegov Hajduk primio dva pogotka. Ili, bolje rečeno, u sedam minuta nakon obavljene zamjene Todorović - Vušković imao je 1:2 na semaforu. Umjesto da pojača obranu, oslabio je zadnji red vađenjem desnog beka otvorivši gostima koridor za napade.


Činjenica da je Hajduk ostao s igračem manje u ovoj priči ne mora biti presudna kada se učvrsti obrambena struktura. Kod “doktora obrane” igrač manje inače se osjeti u napadu, ali ne i u defenzivi. Utakmica s Belupom promijenila se nakon zamjene Todorovića, više nego isključenjem Mujakića...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:24