ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
PROSULI PREDNOST

Kako je kobnih petnaestak minuta potpunog ‘blackouta’ pojačalo je strepnju oko ostanka u eliti Prve HNL

Protiv Rijeke imali rezultatsko vodstvo pa su još jednom ostali praznih ruku
Piše: Ivica HercegObjavljeno: 18. svibanj 2021. 19:34

Utakmica u Zagrebačkoj ulici od presudne važnosti za obje momčadi završena je pobjedom Rijeke. Imao je Varaždin vodstvo nakon prvog poluvremena, ali i kobnih 17 minuta (od ukupno 99 koliko je dvoboj trajao sa sudačkom nadoknadom) potpunog “blackouta” sredinom nastavka i sva tri boda pripala su gostima, kojima su tri udarca u okvir vrata bila dostatna za - tri pogotka.

Po deseti puta u ovom prvenstvu Varaždin je prosuo svoju početnu prednost, podatak je to za koji će i dobronamjerni zaključiti da nikako nije slučajnost. Tako je Varaždin zaključio seriju utakmica s prvakom Dinamom, viceprvakom Osijekom, te pretendentima za Europu Hajdukom i Rijekom s dva boda i dva minimalna poraza i razlikom pogodaka od 5:7. Sigurno da mu to daje pravo za nadanje sve dok postoje i najmanji izgledi da se izbori ostanak.

Istina, Kastelova momčad u završno kolo ulazi s posljednje pozicije, ali odlazak u Koprivnicu bit će put velike nade. Još uvijek postoje mnoge kombinacije, od one da je dovoljan i jedan bod (uvjet je poraz Istre 1961 u Osijeku), do pobjede nad susjedom (uvjet poraz Lokomotive kod Hajduka). Čitav je tjedan do derbija sjevera na kojem domaćin može biti potpuno rasterećen, ali bi bila velika pogreška zanositi se time. Igre u posljednja četiri kola mogu biti podloga za određenu dozu optimizma, ali za savršeno izdanje (i učinak) treba izbjeći pogreške u obrambenoj liniji, koje su direktno bile razlog za svih sedam primljenih pogodaka (od toga četiri iz prekida - kornera).

Inače, sudačkim odlukama Pajača i njegovih pomoćnika dosta smo se bavili u izvještaju s utakmice. Posebno je sporna 18. minuta, kada je u prodoru Obregon guran s leđa, a potom zaustavljen u sudaru s Nevistićem. Za sve bez iznimke u redovima domaćina riječ je o jedanaestercu, ali je Pajač u svemu kao krivca vidio varaždinskog napadača i podario mu žuti karton.

Kada je, pak, riječ o njegovom prvom pomoćniku Nikoli Kečkišu, naveli smo da je pogriješio prije pogotka Drmića što nije signalizirao prethodno zaleđe. Međutim, kasnijim smo gledanjem snimke došli do spoznaje da je netko od domaćih obrambenih igrača malo zakasnio s izlaskom iz zadnje linije. Po tome je, dakle, Kečkiš bio u pravu i red je da mu uputimo ispriku zbog pogrešnog navoda i dojma.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:57