GORAN SEBELIC/CROPIX
Mercato ‘Bijelo-plavih‘

Kako u pravu borbu s Dinamom? Stižu pojačanja za nastavak sezone, no Nenad Bjelica ima jednu veliku brigu

Navijače kluba iz Gradskoga vrta najviše okupira nadolazeći zimski prijelazni rok Bijelo-plavih
Piše: Darko RužićObjavljeno: 26. prosinac 2020. 08:06

Osijek je na odmoru, pauzira prije početka priprema i nastavka prvenstva, a navijače kluba iz Gradskoga vrta u međuvremenu će najviše okupirati znatiželja u svezi nadolazećeg zimskog prijelaznog roka. Za sada su u Osijeku još iznimno šutljivi kada se o tome radi.

Trener Nenad Bjelica, ujedno i čovjek s ovlastima sportskoga direktora i svega što se u Gradskom vrtu tiče sportske politike, tek onako umirujuće i uopćeno tvrdi kako je na sve spreman. U fokusu njegovog zanimanja dovođenje je jednog kvalitetnog napadača. Kojeg i od kuda, to se od njega još ne može saznati. Ali, kako je kao početak priprema za proljeće odredio nadnevak 4. siječnja, jasno je da se i na spoznaju tko će činiti roster njegovog kadra neće dugo čekati.

image
Mile Škorić







VLADO KOS/CROPIX

Nije u Bjeličinim planovima prodaja nekog od igrača njegove jesenske udarne postave. Iako, svjestan je i sam da neki od Bijelo-plavih imaju zanimljive ponude i teško će ih biti zadržati, čak i uz činjenicu da im ugovori još imaju važnost. To se prije svih odnosi na odlični stoperski tandem Mile Škorić - Ante Majstorović. To su oni događaji kada se u sve uključuje zakon ponude i potražnje...

- Ima za dosta naših igrača zanimanja drugih sredina, a spremni smo na svaku opciju, što ne znači da nam je u mislima prodaja bilo koga. No, nikad se ne zna što može biti, pa će i naše aktivnosti u prijelaznom roku ove zime, a osim potrage za još jednim napadačem koji bi udvojio konkurenciju s u jesen odličnim Mierezom, biti usmjerene i na spremnost reagiranja ukoliko nam netko od standardnih igrača ode. Morat ćemo tada dovesti odgovarajuću zamjenu. Ipak, mislim i očekujem da nekih osobitih promjena u kadru naše prve momčadi ove zime neće biti - kazao je Nenad Bjelica.

image

VLADO KOS/CROPIX

Brzo će doći i dan kada će sa svojim učenicima započeti pripreme, ostalo je do tada još deset dana, a jasno je da u Gradskom vrtu svi žele da se prozivci odazovu svi igrači pod ugovorom.

I, dakako, da na prozivku dođu zdravi. Minula je jesen u tom smislu donosila puno problema, a i sezonu su važni Bijelo-plavi vezisti Vedran Jugović, Laszlo Kleinheisler i Marin Pilj završili roviti i nedostatno spremni. Njihov potpuni oporavak, kao i cijele jeseni ozlijeđenog i dva puta operiranog napadača Erosa Grezde bit će veliki dobitak za momčad trenera Nenada Bjelice. Bit će to Osijeku dobrodošla pojačanja iz unutarnjih pričuva.

Mile Škorić

Datum rođenja:
19. lipnja 1991.
Mjesto rođenja:
Vinkovci
Nastupi za Osijek:
272 utakmice
Golovi za Osijek:
17 pogodaka

Ante Majstorović

Datum rođenja:
6. studenoga 1993.
Mjesto rođenja:
Zagreb
Nastupi za Osijek:
55 utakmica
Golovi za Osijek:
2 pogotka

1,2 milijuna eura vrijednost je Škorića prema portalu TM
1,6 milijuna eura vrijednost je Majstorovića prema portalu TM

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 04:47