Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
DOBRO JE DA GA IMA

KAKVA PREMIJERA, VEĆ SADA BISMO PISALI O SKANDALOZNOM SUĐENJU DA NEMA VAR-A Pejin i Pajač u Varaždinu pokazali koliko znači tehnologija

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. veljača 2020. 17:11

Da su Varaždin i Hajduk utakmicu odigrali bez pomoći VAR tehnologije, sada bismo svi zajedno pisali o skandaloznom suđenju. Glavni sudac Pejin previdio je u 14. minuti 11-erac za Hajduk, a pomoćni sudac Šarić u 30. je minuti previdio zaleđe nakon kojeg su gosti poveli 1:0. Potom je u nastavku utakmice sudac Pejin previdio još dva 11-erca za Hajduk, nakon još jednog igranja rukom u kaznenom prostoru, te prekršaja na Jakolišu.

Na sreću, sve te pogreške u Varaždinu su na vrijeme uočene i ispravljene zahvaljujući VAR tehnologiji. Sudac Pejin je u sve četiri sporne situacije zahvaljujući pomoćnom ekranu - ali i razgovorima s VAR sucem Pajačom - vidio propuste i brzo ih ispravio.

Tako je VAR u Prvu HNL zakoračio na najbolji mogući način. U prve tri utakmice nije bilo potrebe za njegovom intervencijom, ali zato je u četvrtoj utakmici u četiri navrata pomogao sucima utakmice. Pomogao je dakako i pravednijem ishodu utakmice, jer zamislite kakva bi se prašina podigla da Hajduku nisu svirana tri kaznena udarca? Svi oni koji su sumnjičavo gledali uvođenje VAR-a, u Varaždinu su se itekako mogli uvjeriti u njegovu važnost.

Inače, pomoćni sudac Šarić će zbog svoje pogreške kod zaleđa dobiti negativnu ocjenu, jer je zaleđe bilo očito, dok će glavni sudac Pejin zbog previda kod tri nesvirana 11-erca također dobiti manju ocjenu.

Ali i pohvalu što je na pravi način koristio pomoć VAR tehnologije, jer koga briga za propuste kad su na vrijeme isparavljeni. I režiseri prijenosa dobit će pokude, jer situaciju kod 'ispravljenog' zaleđa pokazali su tek u nastavku utakmice, a nije bilo razloga da snimku s povučenim linijama ne pokažu odmah.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:30