Duje Klarić / Cropix
ODLAZAK S OTOKA

Kalinić o preporodu u Ukrajini: U Dnjipru sam napadač, u Blackburnu sam bio rudar!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. prosinac 2011. 10:32

Nikola Kalinić preporodio se u Ukrajini. Nije mislio da će tim putom ići njegova karijera, u prvi tren kada je čuo da bi iz Blackburna mogao preseliti u Ukrajinu, nije bio oduševljen. Međutim, danas se može pohvaliti titulom 'reprezentativca koji je najviše napredovao u 2011. godini’. Od tribina Ewood parka došao je do statusa najučinkovitijeg napadača Ukrajine s devet pogodaka.

- Da, nitko nije zabio toliko golova u tako malo nastupa. Kada pogledam gdje sam bio na početku, a gdje na kraju godine, jako sam zadovoljan ostvarenim. Bitno je bilo pomaknuti se iz Blackburna, prihvatiti novi izazov, ma koliko bilo neizvjesnosti u novom pokušaju –- iskreno je kazao 23-godišnji Solinjanin i nastavio svoju priču:

- Moram priznati, mislio sam da ću otići u neki drugi klub na Otoku. Nadao sam se ostati u Engleskoj, igrati Premiership. Nisam se dokazao u Blackburnu, želio sam zato pokazati da vrijedim, da mogu igrati u Engleskoj. Ali na kraju sam ipak prihvatio opciju odlaska u Dnjipro.

Kako u Dnjipru komentiraju izglede Hrvatske na EP? Što kaže Ramos o Furiji kontra Vatrenih?

- Ramos o tome priča kroz šalu, ali uvijek spomene kako su Španjolci prvi u skupini. Ne izjašnjava se o šansama Hrvatske. Imam osjećaj da nas drži ravnopravnima s Talijanima.

Lijepo je iz splitskog kuta čuti da negdje novac nije problem. Hajduk je duboko ugazio u recesiju i komentar iz ukrajinskog kuta svakako je objektivan pogled.

- Znam kako je bilo prije dvije godine kada sam odlazio. Hajduk je imao prilično dobru situaciju. Ali danas očito nije tako. Međutim, meni nije jasno kako misle s Dinamom ući u borbu za naslov prvaka ako će smanjiti ugovore. Dinamo plaća na europskoj razini i svaki malo bolji igrač otići će u Maksimir, to je neminovnost profesionalnog nogometa.

Biranim riječima pričate o Ukrajini. Je li izlišno pitanje kanite li se jednom vratiti u Englesku?

- Moram priznati da nisam o tome razmišljao. U siječnju punim 24 godine i dobro mi je u Dnjipru. Ne razmišljam niti o povratku u Hajduk. Znate kako igrači kažu na odlasku: 'Jednom ću se vratiti’. U redu, jednom. Ali, ispred mene je još puno godina karijere.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKONOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:16