Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
BRIGE ZA LIDERA

KALKULACIJE ZA RASPLET HNL-A Modri imaju sve u svojim rukama, no na hrvatskim terenima događala su se i veća čuda: Dinamo još može ostati bez svega!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. svibanj 2018. 01:50

Nadali su se dinamovci da će već ovoga vikenda matematički osigurati naslov prvaka. Rijeka je izgubila u Kranjčevićevoj, oni će osvojiti tri boda u Koprivnici, pa ako Hajduk ne uspije slomiti Rudeš, eto već pehara u Maksimiru. Međutim, računica je pala na njima samima, u Koprivnici, Modri, odnosno Narančasti, uzeli su samo bod..Da, u odnosu na Rijeku povećali su prednost na sedam bodova, Hajduk zaostaje osam, ali kako god završila utakmica Rudeša i Splićana, matematika će još uvijek govoriti kako prvenstvo nije riješeno. Doduše, u zadnje tri utakmice Dinamu trebaju četiri boda da svakako potvrde naslov prvaka, toliko će valjda osvojiti.

Tako su Modri propustili još jednu meč loptu. Svaki put kad trebaju poentirati, staviti obje ruke na pehar, oni kiksaju. Naravno, zasluge zato idu i Koprivničanima, koji su hrabro igrali do zadnje minute, bacali se na glavu, mogli uzeti i sva tri boda. Međutim, kad Dinamo ne osvoji sva tri boda u tzv. “malim utakmicama” onda se to uvijek piše kao kiks.

Nova šansa je u utorak protiv Lokomotive, u Kranjčevićevoj, ako tada Dinamo uzme puni ulov tada će ipak napraviti veliki korak naprijed. No, osim dva boda u Koprivnici izgubio je Nikola Jurčević ponešto vremena, nadao se da će se moći okrenuti finalu Kupa, i već sada pripremati momčad za tu utakmicu sezone, ali sada ipak mora dečke pripremati za Lokomotivu. Na kraju je taj bod vrijedan, jer kako je Dinamo izgledao dobar dio utakmice, moglo je sve otići u sasvim drugom smjeru.

Znači, Dinamo je i dalje u komotnoj situaciji, svima je jasno da će teško ispustiti naslov, stvarno bi se moralo dogoditi neko svjetsko čudo. Još da je Rijeka jučer pobijedila, pa da je Dinamo izgubio, tada bi sve bilo moguće, no ovako ovaj bod zlata vrijedi. Kakve smo sve preokrete viđali u nastavku sezone, kakve su se sve stvari događale, nitko nakon Koprivnice ne može reći - Dinamo je novi prvak.

Uostalom, Lokomotiva je zadnji put očitala Modrima lekciju, a Dinamo je pokazao da dokle god može zakomplicirati sam sebi život, to će i učiniti. Jučer je veći posao za njih odradila Lokomotiva, nego što su ga oni odradili sami, ali kada se sve zbroji izgleda da se njihovim mukama i mukama njihovih navijača bliži kraj. Prvenstvo se raspliće u Kranjčevićevoj, Rijeka je tamo izgubila, ako izgubi Hajduk, Dinamo bi pobjedom na tom stadionu konačno uhvatio pehar u čvrsti zagrljaj. Međutim, time neće nestati problemi u momčadi i igri, koji su i u Koprivnici bili očiti, pred Jurčevićem će tek onda, nakon kratkog slavlja, biti ‘rudarski’ posao.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 03:23