Zoran Zekić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
RAZGOVOR ZA SN

Kandidat za preuzimanje vruće maksimirske klupe: ‘Ja trener Dinama? Mogu vam reći samo ovo...‘

Njegova momčad već u nedjelju gostuje kod aktualnog prvaka kojeg je već jednom pobijedila ove sezone
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 07. prosinac 2021. 16:18

Dinamo, Hajduk, Hrvatski dragovoljac i Istra 1961 su momčadi koje je ove sezone uspio svladati Slaven Belupo. Prvu je pobjedu ostvario Dean Klafurić u Maksimiru u 1. kolu, ostale tri potpisao je njegov nasljednik Zoran Zekić. Angažman osječkog stručnjaka sa zagrebačkom adresom pokazao se punim pogotkom jer je uspio podići momčad iz opasne zone i "složiti" igru kojom može parirati i jačim suparnicima iz samog vrha hrvatskog nogometa.

Uzlaznu formu potvrdili su Farmaceuti i na Aldo Drosini, gdje su uzeli važna tri boda i prepustili pretposljednju poziciju Puljanima.

- Naravno da poslije pobjede uvijek to ljepše izgleda. Proučavajući Istru i gledajući nas u zadnje vrijeme, probali smo raditi što više presing na njihove igrače s loptom u posjedu, na suparničku zadnju liniju, i to smo dobrim dijelom uspjeli napraviti. Plod su bila ta dva pogotka koje smo postigli - rekao je Zekić nakon prospavane noći.

Naplatili su Farmaceuti dobru igru pobjedom, isto kao i protiv Dragovoljca. Obje su pobjede ostvarene protiv izravnih suparnika u borbi za opstanak i to na gostujućim terenima.

- To je odlično. Odigrali smo mi odlično i protiv Rijeke i protiv Osijeka, ali meni je bilo jako interesantno i jako važno da u ogledima s izravnim suparnicima pokažemo karakter, kvalitetu i energiju. To smo i napravili na dva teška gostovanja u teškim trenucima, ali izašli smo iz tog pritiska na dobar način. Samo mogu zahvaliti dečkima i zamoliti ih da još ova dva tjedna uoči odmora budu koncentrirani i karakterni.

U cijeloj 2021. godini ostvario je Slaven Belupo tek sedam ligaških pobjeda. Tri je na proljeće potpisao Tomislav Stipić, jednu Klafurić, a preostale tri Zekić, koji je u velikoj mjeri promijenio mentalitet koprivničke momčadi.

image

Zoran Zekić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Kad sam došao, sa stožerom je odmah bila ideja da hoćemo igrati okomitije, dublje, da želimo igrati hrabrije, s više presinga kad god je to moguće, i tako smo to prezentirali i igračima. Naravno da to nije lako, niti je to moguće brzo napraviti. Puno puta sam rekao da ovim dečkima nemam što zamjeriti, stvarno su na dispoziciji, svaki dan rade pošteno, nekad to izgleda bolje, nekad ne. Ali, jednostavno, rekli smo da samo tako možemo zaredati s par dobrih rezultata, i da samo tako možemo isprofilirati neke igrače. Hvala Bogu, mislim da smo sad na dobrom tragu.

Kadar s kojim Slaven Belupo raspolaže definitivno nije za ispadanje iz lige, pa ni za grčevitu borbu za opstanak. A za što jest, kakvi su mu dometi?

- Da smo počeli raditi na početku sezone možda bi bilo drugačije jer za neke ideje treba malo više vremena, s tim da ne bih pritom želio staviti bilo kakvu ružnu konotaciju na račun bivšeg trenera. Imali smo i taj peh da smo dugo bez Kvržića i Grgića, malo okomitijih i bržih igrača. To još malo trebamo na ovo sve nadograditi, i onda smo mi konkurentni svima. Naravno, kad smo 200 posto unutra.

U nedjelju gostujete u Maksimiru, možete li ponoviti uspjeh svog prethodnika i šokirati uzdrmane Modre?

- Drago mi je zbog ta tri boda koji su na našem kontu. E, sad, koliko je realno da Belupo može dvaput u istoj polusezoni napraviti takvu stvar u Zagrebu, to ćemo vidjeti. Naravno da se nećemo predavati, vidjet ćemo tko je u kakvom stanju, s kime ćemo raspolagati. Idemo dati sve od sebe. Dinamo je Dinamo, sve se zna, ali sigurno da bez obzira na tu pobjedu, teško da se mi više možemo toliko vratiti u niski blok, niti bih ja želio da tako igramo. Probat ćemo opet igrati, iako znam da je to nekad velika zamka protiv Dinama...

Petković i društvo koncentrirani su na West Ham, no nema Dinamo više taj luksuz da može "birati" utakmice...

- U takvoj su situaciji da je totalna mobilizacija. Što se njihove energije i toga svega tiče, ne računam na to. Moramo računati na sebe, znamo sve njihove kvalitete, i pokušati ih neutralizirati.

Nakon poraza u velikom derbiju počelo se spekulirati o novom treneru koji bi Modre preuzeo nakon zimske stanke. Među kandidatima je nekako najviše istaknuto vaše ime...

- Ne želim to komentirati. Prva stvar, ja sam trener Slavena Belupa. Drugo, Dinamo ima trenera, ima i iznimno jaku utakmicu u četvrtak, ne samo za sebe, nego za korist hrvatskog nogometa, tako da zaista ne bih ništa o tome pričao. Mogu samo reći da nisam imao kontakt ni sa kime u vezi toga.

Kako procjenjujete izglede hrvatskog prvaka u Londonu?

- West Ham je neki dan pobijedio Chelsea, u jako dobroj su situaciji na ljestvici, te vjerujem da će malo mijenjati igrače, da protiv Dinama neće baš igrati ovi koji su stalno u rosteru prve momčadi. Ali, opet, Dinamo se treba pouzdati u sebe. To je jedna utakmica i bod bi bio dovoljan. S druge strane, iako se na to ne treba oslanjati, nitko ne jamči da će Genk pobijediti Rapid – zaključio je Zoran Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 01:27