RONALD GORSIC/CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

Kao desert za kraj pojeli su goste, ali to se očekivalo. Nešto je drugo sve fasciniralo u igri Dinama!

Za modre je i debitirao čovjek od kojeg se očekuje da bude veliko pojačanje. I odmah dobio žuti...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2020. 20:21

Dinamo je pobjednik jesenske polusezone. Ima isti broj bodova kao Osijek, bolju gol-razliku, bolji je i u međusobnim dvobojima, a ima i dvije odigrane utakmice manje. Modri su kao desert za kraj jeseni pojeli Varaždin. Očekivano, s obzirom na razliku u kvaliteti. Međutim, nešto drugo je impresioniralo u predstavi Mamićeve momčadi.

Žestoko otvaranje

Od prve sekunde plavi dečki su zaigrali kao da im o utakmici ovise karijere. Žestoko su stisnuli Varaždince, jurišali su, borili se za svaku loptu... Baš su izgledali moćno, jako, čvrsto, ali uz sve to, nudili su veliki broj atraktivnih akcija, proigravanja, kombinatorike i maštovitosti. Kada se aktualni prvaci i dečki koji su osigurali europsko proljeće tako “napale” na momčad iz donjeg dijela ljestvice, onda je jasno kakva je atmosfera u plavoj svlačionici. Očito je sjajna, pobjednička...

Moralo je ‘procuriti’

Plasman u europsko proljeće ne da nije opustio Modre, nego im je dao još veći zamah. U ovoj teškoj i bremenitoj polusezoni, koja je bila obilježena pandemijom i s još dosta drugih događaja, momčad je zaista djelovala sjajno, pa i u toj posljednjoj jesenskoj utakmici. Mamić uistinu može biti ponosan na svoje dečke, koji su odgovorili svim izazovima. Bio je to Dinamo za nogometne sladokusce, šteta što za sve prikazano nije doživio ovacije s tribina, ali valjda će uskoro biti bolje, valjda će se i navijači vratiti...

Nakon utakmice trener Modrih Zoran Mamić je bio posebno zadovoljan pobjedom.

- Čestitke momčadi na dobroj igri i uvjerljivoj pobjedi. Odigrali su na jako dobroj razini. Ova pobjeda mi je posebno draga. Znate kako to obično biva kad se igra posljednja utakmica. Glave su već na odmoru, na putovanjima. Zato takve posljednje utakmice često znaju izgledati dekoncentrirano, međutim momčad je pokazala zavidnu koncentraciju na ovoj utakmici. Bili su dečki maksimalno fokusirani cijelim tijekom utakmice, zasluženo pobijedili, to je ono što me čini sretnim - kazao je Mamić

Jedno pitanje odnosilo se na Brunu Petkovića koji je odigrao jako dobru utakmicu.

- Svi znamo Brunine kvalitete. On se diže iz utakmice u utakmicu. Sretni smo da ga imamo u momčadi. Siguran sam da on može još puno više, da se ne treba zadovoljavati s ovime.

Debitirali su Niko Janković i Josip Mišić...

- Znali smo kad smo Josipa uzimali da neće u ovom dijelu sezone biti od velike koristi, ali dobro je trenirao posljednjih mjesec dana, pa smo odlučili danas mu dati minutažu. Niko je pak svojim nastupima za B momčad i za juniore posljednjih dvije godine zaslužio da mu se ukaže prilika, da ga se nagradi - zaključio je Mamić.

Utakmica? Krenuli su Modri silovito, poput morskoga psa koji je nanjušio krv. Gavranović je već imao priliku nakon desetak minuta igre, nakon toga opasno je priprijetio Jakić, pa onda opet Gavranović...

Varaždin je pokušavao barem malo doći do daha, sačuvati loptu, organizirati neki kontranapad, barem malo ugroziti domaća vrata. No, naleti Modrih, koji su djelovali poput tsunamija, lomili su ih u svakoj ideji. Samo se čekalo da se zanjiše Horkaševa mreža. To se i dogodilo nakon minijature Petkovića, koju je fantastičnim udarcem završio Oršić.

Nakon toga domaćin je jurnuo još žešće, Varaždinci su se zavukli u krilo Horkaša i kao da su čekali da prime i drugi. Tako se i dogodilo, nisu mogli zaustaviti Petkovića nakon asistencije Majera.

Dvije minute prije tog pogotka, Petković je silovitim udarcem pogodio i gredu. Gvardiol je također zamalo promašio, uglavnom, nakon prve dionice dečki Zorana Kastela morali su biti zadovoljni što su primili samo dva pogotka. S tim da su u konačnici prve dionice ipak ozbiljnije priprijetili, dobro je pucao Obregon...

Na startu drugog dijela Modri su imali zicer, Gavranović je bio sam pred Horkašem, ali je Dinamov vratar na posudbi u Varaždinu sjajno obranio, na odbijenu loptu naletio je Oršić i s desetak metara poslao je preko grede.

Nova lica u plavom

Minutu kasnije opet se zatresla mreža gostiju, sami su si loptu pospremili iza leđa svoga vratara, ali javio se VAR, prije pogotka Stojanović je bio “upecan” u zaleđu. Ipak, do konca su Modri zabili još dva pogotka.

Subotnja utakmica ostat će upamćena po još dva detalja. Debitirao je mladi Niko Janković, a Zoran Mamić je u igru ubacio Josipa Mišića, koji je također imao premijerni nastup u modrom dresu, a koji je svoju posljednju utakmicu odigrao 7. lipnja ove godine u dresu PAOK-a protiv Olympiacosa. Opet zanimljivo, Mišić je 1 minutu i 52 sekunde nakon što je ušao u igri zaradio žuti karton, jedini na utakmici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 18:25