Damir Krajac / CROPIX
NA KORAK DO TRANSFERA

Kapetan Bijelih Mario Maloča na odlasku: 'Hajduk će dobro zaraditi na mojem transferu!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. lipanj 2013. 20:05

Na startu priprema Hajduk nije promijenio kapetana . Mario Maloča ostao je u bijelom dresu i, što je najvažnije, dobrog je zdravlja.

- Na prvom mjestu je zdravlje uvijek. Dvije godine zaredom propustio sam zimske pripreme, shvatio sam koliko je bitno da te ozljede zaobiđu - kazao nam je kapetan Bijelih.

Maloča je prošlog proljeća dva mjeseca rješavao problem nožnog prsta, ali potom se vratio u momčad i odigrao kraj trijumfalne sezone. Bitno je i za Hajduk da je Maloča zdrav. Ne samo radi njegove uloge u momčadi, već i radi transfera koji se brižno sprema ovoga ljeta.

Nosi li transfer i opterećenje u glavi?

- Nisam opterećen transferom. Uostalom, nije prvi put da se najavljuje prodaja. Interes? Zovu me iz nekoliko zemalja, iz liga Petice također. Nikada ovakav interes nije bio. Ali, svi ti pozivi nisu razlog za opterećivanje. Koncentracija je na igre u Hajduku.

Ali, definitivno je jasno da se ovoga ljeta mora realizirati transfer. Ugovor koji traje do ljeta 2014. nije produžen, a klupska strategija potpuno je jasna u tom segmentu. Tko nije produljio ugovor, taj ide u prodaju.

- Sa mnom nitko nije ni razgovarao na temu produljenja. Da, jasno mi je, i predsjednik Brbić je nekoliko puta naglasio klupska očekivanja. Svi znamo kakva je situacija, a od moga transfera Hajduk bi mogao puno zaraditi. Važno je da ima interesa, da ljudi zovu. Ne, ne zovu mene, nego moga zastupnika Franu Pašalića. Zastupnik Pašalić i predsjednik Brbić odlučivat će o transferu.

Hajduk za Maloču traži 3,5 milijuna eura, jer odšteta se dijeli u omjeru 60:40 i Bijeli namjeravaju utržiti 2 milijuna eura profita. Traži li Hajduk previše?

- Ne, ne bih rekao da se traži previše. Kada vidim kakvi se transferi rade iz Dinama, onda je realno da Hajduk ima dobru i visoku zaradu na mom transferu. Tržište će dati zadnju riječ, ali ja vjerujem u sebe. Cijena nije previsoka, može se realno postići.

S velikim optimizmom gleda Maloča prema budućem transferu, ali s druge strane ne bježi od činjenice da će početak nove sezone najvjerojatnije odraditi u Bijelom dresu. Kolovoz je vrijeme za posao?

- S obzirom na tijek zbivanja, za očekivati je da bi se transfer mogao realizirati za mjesec i pol. S Hajdukom ću sigurno odigrati srpanj. Imamo važnih utakmica na rasporedu, počevši od Superkupa preko prvenstva i novog proboja u Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:24