Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
TREBA BITI POŠTEN, PA PRIZNATI

KAPETAN MODRIH OTVORIO DUŠU 'Bio sam ljut na Peteva jer me izvadio, ali nema zle krvi. Dinamo? Dosta je bajki, ne igramo dobro'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. travanj 2017. 11:21

Volimo porazgovarati s kapetanom Dinama Domagojem Antolićem (26). On nikada rečenice ne zamata u celofan, kaže ono što misli, ne skriva se iza diplomatskih odgovora. Takav stav zapravo i dolikuje kapetanu Modrih, čovjeku koji po svom ponašanju, kulturi ophođenja s svima i profesionalnosti može biti uzor mladim igračima, i ne samo njima.

Petev ga u posljednje vrijeme ima običaj mijenjati prije kraja utakmica, učinio je to u posljednje tri. Protiv Osijeka ga je izvadio iz igre u 71. minuti, protiv Rijeke u 79. minuti i, eto, u petak protiv Lokosa. Kapetani, koji bi po definiciji trebali biti vođe momčadi, obično se ne mijenjaju u trenucima kad se lome utakmice, a sve ove nabrojene tri su se zaista - lomile.

- Da, bio sam ljut kad me trener izvukao iz igre na utakmici s Lokomotivom! Naravno da sam bio ljut... S obzirom na lošu igru koju smo pokazali do tada, te na činjenicu da sam želio ostati na terenu i pomoći momčadi da dođemo do pobjede, jer kad sam izlazio bilo je 1:1 - kaže Antolić.

Pitamo ga je li nakon utakmice sve riješio s trenerom Petevom, jesu li ostali kakvi repovi kad su odnosi u pitanju?

- Gledajte, nema sad tu neke zle krvi. Bio sam ljut, objasnio sam zašto i nema se sad tu nešto posebno dodatno objašnjavati, trener vuče poteze, to je to...

Zašto ste bili tako loši protiv Lokomotive, a isto tako, naročito u prvom poluvremenu bili ste inferiorni na ogledu s Rijekom?

- Teško je to objasniti. Nakon utakmice s Osijekom, svi smo bili sretni jer smo odigrali najbolju utakmicu sezone. U tom trenutku mislili smo da smo digli formu na višu razinu, da smo spremni za Rijeku. A onda na Rujevici nismo bili pravi...

Zagreb, 270715.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacian.
Trening GNK Dinamo pred sutrasnju utakmicu sa FK Molde.
Na fotografiji: Arijan Ademi, Domagoj Antolic, Josip Pivaric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jeste se zapitali?

- Naravno da jesmo. Znamo da u subotu protiv Hajduka moramo biti pravi ako želimo zadržati korak s Rijekom.

Dobro, ipak želimo neki konkretniji odgovor. Kako je moguće da nakon tako dobre prezentacije protiv Osijeka naglo potonete u igri? Jeste li možda naletjeli na neku psihološku branu, sputava li vas sputava pritisak zbog činjenice da ste drugi na ljestvici, da vam naslov stalno bježi?

- E, sad... Ne znam kako bih vam najbolje odgovorio na ovo pitanje. Jer da znamo razlog, vjerojatno bismo ga riješili. Recimo, prije utakmice s Lokomotivom smo mnogo razgovarali, pripremali smo se ozbiljno, analizirali suparnika, gledali video.... Nismo ih nikako podcijenili, ali opet nije išlo. Znamo, vrlo dobro znamo da nije dobro, da ne igramo dobro.

Bogme ste samokritični?

- Jesmo, ne samo ja, nego i svi ostali moji suigrači. Nećemo sad pričati bajke kad svi vidimo da nije dobro. Znamo da moramo igrati bolje ako želimo pratiti Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:59