ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NIJE MOGAO SUSPREGNUTI EMOCIJE

Kapetan nakon filmskog odlaska iz HNL-a: ‘Ne sramim se suza! Sve se dogodio kad više nisam ni očekivao‘

Nakon četiri i pol godine kapetan napušta klub s kojim je prošao njegove najveće trenutke...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 02. ožujak 2021. 09:29

Trećeplasirana Gorica je svoj sigurni pohod na europsko mjesto nastavila nedjeljnom pobjedom 2:1 protiv Istre 1961, ali istoga dana njezin kapetan i vratar Kristijan Kahlina (28) napustio je klub i otišao na posudbu do kraja sezone u redove bugarskog prvaka Ludogoreca.

Bude li prema očekivanjima, Ludogorec bi na ljeto mogao i otkupiti njegov ugovor, a Gorica bi onda inkasirala odštetu. Koliku, bolje je i ne nagađati jer velike tajne skrivaju se od javnosti, a plasiraju joj se cifre kako se tko sjeti i kako mu odgovara...
Taj posao trebao se dogoditi još prošlog prosinca, ali je propao zbog ozljede prsta koju je Kahlina zadobio na utakmici s Hajdukom, da bi se na kraju dogodio posve iznenada i neočekivano. Još u petak popodne Kahlina je ostao zadnji na popodnevnom treningu braneći udarce Kristijana Lovrića, te se pripremajući za nedjeljni povratnički nastup, kojeg je u subotu novinarima najavio i trener Siniša Oreščanin.

I onda se u subotu predvečer događa senzacionalni, filmski scenarij. Trener Ludogoreca i bivši strateg Gorice Valdas Dambrauskas nazvao je Kahlinu i pitao je li spreman pomoći i doći do ljeta u njegov sadašnji klub. Kahlina je odgovorio potvrdno i poslije toga lako je došlo do dogovora dva kluba, a Ivan Banić je postao prvi vratar Velikogoričana.
Dakle, Gorica ostaje bez svog kapetana i zaštitnog znaka, čovjeka koji je u četiri i pol godine od jeseni 2016. do kraja 2020. branio na 151 uzastopnoj utakmici u drugoligaškoj i prvoligaškoj konkurenciji. Da nije bilo te ozljede u Splitu, bio bi niz i dulji, ali kako god, Kahlina je s Goricom prošao sve najljepše i najveće trenutke u njezinoj povijesti, od plasmana u 1. HNL svibnja 2018. do svih sjajnih rezultata kroz tri prvoligaške sezone. Sve to bit će okrunjeno europskim plasmanom za tri mjeseca, pa makar kapetan odlazi, ostat će i njegov neizbrisivi doprinos u tome.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Na nedjeljnom oproštaju u svlačionici Kahlina nije skrivao suze, Gorica je bila njegov drugi dom.

- Znaš što gubiš i za što si živio svaki dan, emocije su me preplavile kada sam čuo našu pjesmu u svlačionici i tako je moralo biti. Ne sramim se suza, a transfer se dogodio kada to više ni ja nisam očekivao - kaže Kahlina, koji vjeruje da će i bez njega Gorica nastaviti pobjednički.

- Ova momčad ima gard za osvojiti barem Kup, iako ni u prvenstvu nismo previše zaostali. Prelijepo je bilo igrati u ovakvoj atmosferi, kada stalno pobjeđuješ. Ja sam bio 150 posto u ovom klubu, ja nisam dolazio na posao, dolazio sam u svoj dom. Sada je tome kraj, ali vjerujem samo privremeno - podvukao je Kristijan Kahlina, koji odlazi u još ambiciozniju sredinu jer Ludogorec ima cilj osvojiti dvostruku krunu u Bugarskoj, te igrati Ligu prvaka u sljedećoj sezoni.

151
utakmicu u nizu prikupio je Kahlina za Goricu u Drugoj i Prvoj HNL
1,30
milijuna eura vrijednost je Kahline u ovom trenutku prema TM-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:10