Foto: Damir Krajac / CROPIX
OTKRIO OČEKIVANJA

KAPETAN OSIJEKA NAJAVIO STARU FORMU KOJA GA JE PROSLAVILA TE DVOSTRUKI OKRŠAJ S HAJDUKOM 'Ne znam koji nam je teži, ali eliminirat ćemo Bijele!'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 25. studeni 2017. 09:34

Kapetan osječkih Bijelo-plavih Borna Barišić u prošlom se kolu u slavonskom derbiju s Cibalijom vratio u momčad. Dugo ga nije bilo.

- Da, kad uzmem u obzir da sam posljednju utakmicu igrao ili počeo igrati još protiv Slavena Belupa, a napustio travnjak nakon samo pola sata, nije me bilo idućih čak devet kola. Kada tome pribrojim i vrijeme prvenstvene stanke zbog obveza reprezentacije nije me u momčadi bilo više od dva mjeseca - kazao je Borna Barišić.

Njegov je povratak uslijedio u trenutku kada je Osijek držao drugo mjesto. Bijelo-plavi brod je do tada plovio bez svog kapetana. No, neće po dobrom pamtiti ni taj dan kada je ponovno zaigrao. Ispao je tragičar, vratar Vinkovčana mu je obranio udarac s bijele točke. Doduše, imao je Osijek nakon tog trenutka ipak minimalno vodstvo, ali ubrzo ga je ispustio pa je sve završeno remijem.

Šubariću ide slava

Za njega i suigrače razočaravajuće.

- Upravo tako. Drugačije se i ne može reći. Svi smo nakon tog nadmetanja s našim susjedima bili k’o pokisli. Tko zna kako bi sada tekla priča da smo u prvom poluvremenu stekli rezultatsku prednost za što smo imali nekoliko prigoda, da sam ja realizirao kazneni udarac. Ne vrijedi sada više o tome govoriti. Dogodilo se, opet su nam bodovi izmakli na nevjerojatan način. Što se jedanaesterca tiče, i danas sam uvjeren da sam ga dobro izveo. Naciljao sam donji lijevi kut. Pucao dovoljno jako i precizno, a Šubarić me pročitao. Istina krenuo je nešto ranije, a ja nisam imao koncentraciju da tada mijenjam kut. U svakom slučaju njemu pripada slava tog trenutka jer je stvarno sjajno intervenirao.


Berisic Penalty Miss HD Osijek (Cro) 1... by livefootball10

Ipak, on se vratio na travnjak. Dobro je to jer najteže Osijeku tek predstoji.

- Gledajte, objektivno je da nisam u punoj formi. Znate kako biva u ljeto. Imamo kratak odmor, najviše dva tjedna, pa započnemo s treninzima, s pripremama i, naravno, nismo na onoj razini kada dohvatimo natjecateljsku formu. Takav je slučaj i sada sa mnom. Duga je stanka ostavila traga, ali radim punom snagom, ni traga ozljedi koja me je odstranila, a to je ono što me ohrabruje. Uskoro ću biti onaj pravi, ne sumnjam u to.

Bolji na proljeće

U Gradskom vrtu je letvica ambicija, planova i ciljeva bitno viša nego ranijih sezona. Prateća klupska logistika je svoje napravila. Na potezu su igrači.

- Da, na nama je sada da rezultatima i plasmanom jednako u prvenstvu kao i u Kupu ostvarimo ono što se od nas očekuje. Ovaj Osijek je nešto sasvim drugo nego prijašnjih godina. Sada je sve što se kod nas događa neka druga dimenzija.

Prvoligaš s Drave stasao je do razine kada je sigurno jedan od najbolje organiziranih klubova u Hrvatskoj. Samo se čeka još taj iskorak, rezultatski. Rijeka ga je pripremala dugo, više godina i napravila ga prošle sezone. Osvojila je naslov prvaka, pobijedila u Kupu i u vitrinu stavila Rabuzinovo Sunce. A ove sezone nije ni blizu one snage i kvalitete igre kakvu je imala.

- E, to je prava kriza. Ne ovo što se nama u Osijeku dogodilo ili događa u susretima s momčadima za koje svi unaprijed misle da ih moramo savladati. Rijeka je u stvarnoj krizi. Iznova mora stvarati momčad koju su napustili važni igrači, a traži se isto na planu rezultata kao i do sada. Doduše, igraju Riječani na europskoj sceni, a po mom sudu to im je otegotna okolnost koju smo i mi u Osijeku osjetili dok smo bili u Europi. Teško je nama prilagoditi se na natjecanja na dva tako zahtjevna kolosijeka. Mi smo osjetili posljedice toga, uvjeren sam da ih Rijeka ima sada. Ali, siguran sam, u proljeće ćemo i mi i Rijeka biti na višoj razini od sadašnje.

Naravno, svakog prije svega muče njegove, vlastite brige.

- Naš je plan napraviti iskorak u svezi plasman nakon prošle sezone, a i u Kupu otići dalje, najdalje.

A baš je sada razdoblje sezone kada će se puno toga razjasniti i odrediti. Osijek u četiri dana dva puta igra s Hajdukom.

- Dvije su to bitne utakmice, ali, vjerujte, bit će sasvim različite. Ni jedna nije laka, ne znam koja je zapravo teža. Ali, Kup je sasvim drugačije natjecanje od prvenstva. Naravno da mi sutra želimo biti uspješni na Poljudu, ali u srijedu pardona nema, u ovom razdoblju Kupa samo jedan može dalje, a ja sam uvjeren da će to biti Osijek.

Tko zna što će biti?

Dinamo je svim konkurentima odmakao na veliku bodovnu razliku. Oni koji su ostali iza njega, Osijek, Hajduk i Rijeka bore se tko će biti prvi do najboljeg ili možda za sve njih još ima nade jer prvenstvo, što se naslova prvaka tiče, nije gotovo.

- Prednost koju ima Dinamo je velika. Ali nogomet je to, može se i ona s ponekim neočekivanim rezultatom otopiti. Dosta ima do kraja prvenstvene utrke, tko zna što će biti. Iako jasno je da Dinamo ima konstantnost i da je uvjerljiv u rezultatima. Kažem, nije još gotovo, ali ubrzo će biti ako Modri nastave kao do sada. Iako se nadam da će se još sve zakomplicirati i da će prvenstvo postati zanimljivije i puno uzbudljivije.

Igrama ću natjerati izbornika da mi pošalje poziv za SP 2018.

Jesenska je natjecateljska sezona ušla u završno razdoblje. Proljeće će pak biti ubrzano što se rasporeda tiče i kraće. Svjetsko prvenstvo u Rusiji okupirat će svima misli, a i Osijekov se kapetan nada da ga neće promatrati samo preko televizijskog ekrana ili kao gledatelj na neki drugi način.

- Ne volim o tome pričati jer preko novina ili medija nitko ne ulazi u reprezentaciju. Imam sasvim jasan plan. Dakle, dat ću sve od sebe kako bih igrao najbolje što mogu i dao najveći mogući doprinos rezultatima Osijeka. Bio sam dok me ozljeda nije zaustavila na oku i na popisu tadašnjeg izbornika Ante Čačića. Stvarno je došla u najgorem trenutku po mene. Budem li pravi, a trudit ću se, vjerujem da ću dočekati i poziv njegova nasljednika Zlatka Dalića. Ali, ponavljam, riječima se poziv ne zaslužuje, nego samo dobrim igrama u kontinuitetu - zaključio je kapetan Borna Barišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:24