Damir Krajac / CROPIX CROPIX
REZOVI NA RUJEVICI

KAPETAN RIJEKE OBJAŠNJAVA ŠTO SE DOGODILO U SVLAČIONICI 'Svi koji vole Rijeku su se odrekli nečega! Nemojmo zaboraviti tko je sve pristao na ovo...'

RIJEKA Kapetan kluba s Rujevice Alexander Gorgon i svi igrači potpisali trećinu manja primanja do lipnja 2021.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. travanj 2020. 01:21

Pristanak igrača Rijeke na dvije trećine svojih primanja za idućih 16 mjeseci izazvao je val pozitivnih reakcija među navijačkim pukom Bijelih, momčad se solidarizirala s klubom i sada s tom bitnom stavkom u arhivi čeka nastavak sezone.

Kapetan Alexander Gorgon među prvima je pristao na nove uvjete, a tim je povodom objasnio što se proteklih (tje)dana događalo na Rujevici.

- Za mene je to gotova stvar, mi smo potpisali to što smo se dogovorili i kraj priče. Mislim da se nogometaši u svakom klubu moraju odreći dijela novca, treba se pronaći rješenje i pomoći klubu da preživi ovu krizu, a tek ćemo vidjeti koliko će dugo trajati i u kojoj će nas mjeri zahvatiti - kaže Gorgon.

Riječani su jednoglasno prihvatili smanjenje primanja, nameće se pitanje jesu li u razgovorima s klubom nastupali kao momčad ili kao pojedinac.

- Svi zajedno smo dobili model kako će to izgledati i mogu reći da su uvjeti za svakoga isti. Nema tu previše razlike, svi su pokazali razumijevanje za situaciju u kojoj se našla Rijeka i cijeli nogomet...

Pokušati pomoći

Gestu igrača Rijeke, ali i svih drugih nogometaša i sportaša koji su korigirali svoja primanja, svakako treba pohvaliti budući da je situacija u nogometu dosta neizvjesna. Prema modelu koji su prihvatili Riječani, pola smanjenih primanja bit će “u zraku” najmanje godinu dana...

- Mi nemamo uvide u financije, to su stvari koje se tiču izravno kluba. Naše je da pokušamo pomoći što više i siguran sam da je ovo što smo do sada napravili bila dobra odluka s naše strane. Ista se situacija događa i u velikim svjetskim klubovima pa ovo vidim kao jedino rješenje da se pozitivno prođe ovu krizu.

Po društvenim mrežama i komentarima navijači su s velikim odobravanjem dočekali vijest da je cijela momčad pristala na manja primanja. Pogotovo u kontekstu činjenice da najveće ugovore na Rujevici imaju igrači sa strane, koje se najčešće doživljava na način da im je Rijeka tek usputna stanica u karijeri.

- Može li do dovesti do još većeg zajedništva s navijačima? Svi koji vole Rijeku su se odrekli nečega. Nemojmo zaboraviti da su na istu mjeru pristali i svi iz klupskog vodstva, radne zajednice, trpe puno i sponzori... A posebno navijači, i oni su ostali bez utakmica koje bi čekali cijeli tjedan, za koje su kupili sezonske ulaznice i ne znaju još hoće li se igrati ove sezone. Čuo sam od nekih pretplatnika da ih ne zanima povrat novca ako se neke utakmice ne budu odigrale, tako da stvarno svi u ovoj situaciji podnose svoj dio žrtve. Moramo svi skupa biti solidarni prema klubu jer to je jedini način da prođemo kroz ovo.

Gorgon se nada da će uskoro sa suigračima biti ponovo na travnjaku...

- Fali mi ona naša svakodnevica, sada se vidi koliko su važni sport i nogomet u svakodnevnom životu. Od onih koji prate sport na televiziji, do nas profesionalaca koji smo naviknuti da svaki dan imamo svoj ispušni ventil. Moramo svi biti svjesni da se sada suočavamo s važnijim stvarima od nogometa i sporta, pa neka se samo ova situacija što prije riješi kako bismo se mogli vratiti u svoju dnevnu rutinu.

Spajanje sezona

Razmišljajući da će se prvenstvo odigrati do kraja, tih zadnjih deset kola bit će praktički jedna nova sezona budući da je ova pauza duža od onih koje imate ljeti i zimi.

- Optimalno rješenje bi bilo odigrati ovih deset kola, završiti sezonu i odmah nastaviti s novom sezonom. Mišljenja sam da je za igrače to idealno, nema priprema koje su uvijek najdosadniji dio sezone i razmišljanja sam da bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se onda stvari odvile - zaključio je Alexander Gorgon.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:36