Zagreb, 231211.Hotel Westin.Navijaci Hrvatske reprezentacije 'Uvijek vjerni 'dodjelili su godisnje nagrade 'Vatrena krila', Dariju Srni ( najsrcaniji reprezentativac ), Aljosi Asanovicu ( zivotno djelo ), Mateu Kovacicu ( mlada nada ) i Dragi Cosicu ( za prijenos utakmice Turska - Hrvatska ).Na slici: Obitelj Darija Srne, supruga Mirela i kcer Kasja.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX
DOBITNIK VATRENIH KRILA

Kapetan Srna o odnosu Bilića i Dudua: 'Kad bi znali kolika je ljubav jednog prema drugom'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. prosinac 2011. 17:34

U hotelu Westin svirale su Gazde, pjevao Davorin Bogović, KN Uvijek vjerni i HNS zgodno u organizirali treći izbor za najboljeg i najsrčanijeg nogometaša godine. Darijo Srna stigao je preplanuo s Barbadosa, sa suprugom Mirelom i kćerkicom Kasjom. Kapetan reprezentacije dobio je “Vatrena krila”, naslijedivši Vedrana Runju i Josipa Šimunića.

- Ovo je moja druga nagrada u životu u Hrvatskoj, prva je bila Hajdučko srce. Puno mi znači, meni je posebno bitno što je daju navijači. To je dokaz da ljudi više cijene srčanost nego kvalitetu, pogotovo kad se igra za hrvatsku reprezentaciju - rekao je Srna.

- Prošao sam teško razdoblje otkako sam preuzeo vrpcu, s medijske strane me se možda tretiralo nekorektno, ali sve sam izdržao i izdigao se iznad toga. Na kraju sam pokazao da sam isti onaj Srna kao prije 5-6 godina.

Minula je turbulentna godina s klubom i reprezentacijom. Što očekivati na Euru?

- Momčad je sazrijela i prije, ali pratile su nas ozljede. Hrvatska je pokazala u dvije utakmice s Turskom europsku kvalitetu i karakter. Moramo biti objektivni, skupina je teška, Španjolci su favoriti za cijelo prvenstvo, mi i Talijani borit ćemo se za drugo mjesto. Irska nam je ključna utakmica. Imamo dobar raspored, važno je da dođemo na okupljanje zadovoljni. Turska nam je veliki vjetar u leđa i samopouzdanje. Možemo u četvrtfinale, ali ne moramo. Neće biti neuspjeh ako ne prođemo, no vjerujem u našu ekipu.

Planovi su vezani za Donjeck.

- Ne odlazim nigdje, sretan sam, obitelj je zdrava, to mi je najbitnije. Nikakve ponuda me ne može izbaciti iz takta.

Zahvalio se svim prijateljima, suigračima, trenerima... osvrnuo i na Eduarda i Bilića, njihov susret u Ukrajini.

- Da samo znate kolika je ljubav jednog prema drugom, doista nema nikakvih problema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:48