BIŠĆAN UOČIO POGREŠKE

Kapetan sugerira treneru: 'Nisam zadovoljan! Moramo preuzeti rizik, to je pravi put!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. ožujak 2012. 13:25

Kapetan Igor Bišćan vratio se na travnjak, izgleda da je neugodna ozljeda prošlost. Ne, nije briljirao protiv Osijeka, čak je i skrivio jedanaesterac, ali njegova pojava u plavom dresu uvijek daje drugu dimenziju momčadi.

- Iskreno, imali smo dosta sreće. No, imali smo veliki posjed lopte, bili smo pozitivni, uporni u igri.

Je li to razlog za zadovoljstvo, navijači od Dinama uvijek očekuju više, bolje, atraktivnije?

- Ne, nisam potpuno zadovoljan!

Odmah je kazao gdje leži 'kvaka’?

- Morali bismo mnogo lakše igrati protiv bunkera kakav je recimo igrao Osijek. Treba mnogo bolje reagirati nakon izgubljene lopte, da se ne događaju situacije koje su se događale u prvom poluvremenu. Centaršutovi pak moraju biti konkretniji i točniji kako bi se bunker probijao na vrijeme. Dinamo ima dosta prostora za napredak, trebamo ga iskoristiti, ispuniti.

Kapetan je, posebno u prvom dijelu utakmice, bio često na vjetrometini, suparnici su nadirali s boka i sredine travnjaka.

- Čujte, mi igramo visoko, što može otvoriti prilike za suparnika u kontrama. Međutim, to je ispravan put! U Hrvatskoj ligi se ne treba povlačiti i puštati suparničke vezne igrače da ulaze u prostor. To jest rizik, ali takva igra će olakšati posao veznoj liniji i napadačima. To je jedini pravi put ako želimo napraviti iskorak i igrati nogomet kakav gledamo na televiziji u najjačim europskim ligama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 11:34