Drago Sopta / Cropix
DARIJO SRNA

KAPETAN VATRENIH 'Hrvatskom će opet zavladati euforija! Nećemo iznevjeriti!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. svibanj 2012. 14:08

Malo je nogometaša kao Darijo Srna, s toliko kvalitete, znanja i strasti. Kad ga slušate kao da je na početku karijeru, kao da će prvi put ići na veliko natjecanje. Iako je “spremnik s gorivom” prazan na kraju klupske sezone, motivacija mu je na maksimumu. U četvrtak je podigao još jedan pehar, za treći uzastopni naslov prvaka Ukrajine. Njemu već sedmi.

- Stadion je bio pun, atmosfera iznimno lijepa, vrijedilo se malo proveseliti jer izborili smo dvostruku krunu. No, za mene je slavlje kratko trajalo, supruga Mirela i kćer Kasja već su u Zagrebu, ja se upravo spremam krenuti u Hrvatsku. Idem do Metkovića vidjeti svoje, a svi znamo što nas čeka od 20. svibnja - javio se Srna nakon što je zaključio obveze u Šahtaru.

Mjesto radnje spomenutog datuma bit će hotel Sheraton, potom slijede Rovinj, Pula, Bad Tatzmannsdorf, Oslo, Zagreb, Sielanka i konačno 10. lipnja - Poznanj. To je tema na koju ga ne treba ništa pitati, sam je nastavio:

- Dobro je poznato što hrvatska domovina znači svakom igraču i hrvatskom narodu. Za mene je velika čast što mogu predvoditi reprezentaciju u Poljskoj. Spreman sam kao i svatko dati 200 posto, samo da hrvatski narod napravimo ponosnim. Nećemo iznevjeriti.

Koliko je kod vas ostalo energije za EP?

- Iskreno, ovog časa nemam snage za napraviti jedan trening, a kamoli za utakmicu. Toliko sam istrošen. Ali u mjesec dana ću se rekuperirati, uz dogovor s izbornikom i ljudima iz stožera radit ću po programu koji će mi omogućiti da budem spreman. Kao što će igrači s manje nastupa brusiti formu sukladno svojem stanju. Niko Kranjčar trenira triput dnevno po dva sata. Toliko veliku želju ima.

Do koje mjere taj umor može presuđivati?

- Nije to posebnost Hrvatske. Isto muči i Španjolsku, Italiju, Ukrajinu, Englesku... Zbog toga treba složiti dobar plan. Izbornik ga je već napravio.

Bilić kaže da idemo uzeti EP? Vi ste spomenuli prolaz skupine. Razmišljate li kao izbornik?

- Naravno da vjerujem u to. Ako želiš nešto osvojiti, moraš imati samopouzdanja. To je naš cilj. Hoćemo li ga ispuniti ili nećemo, ovisi o nama i sportskoj sreći. Koliko je to objektivno, ne znam. Pitajte me ponovno pred početak turnira, tada ću točno vidjeti kakvi smo. Činjenica je da imamo jaku ekipu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:25