England's Jermain Defoe (L) challenges Croatia's Josip Simunic during their World Cup 2010 qualifying soccer match at Wembley Stadium in London September 9, 2009. REUTERS/ Toby Melville (BRITAIN SPORT SOCCER)
 Reuters
TRANSFER NA POMOLU

'Kapitalcima' u Dinamu ovoga ljeta nema kraja: Šimunić opet na korak od Maksimira!

Kako novac nije presudan dio priče, iz sportskih razloga (nastup u Europi) Modri su u prednosti. Da se oko Šimunića nešto mijenja spoznali smo nakon neuobičajene mu tišine u komunikaciji
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. kolovoz 2011. 15:14

Iz više pouzdanih izvora doznajemo da je hrvatski reprezentativni stoper Josip Šimunić na korak od odlaska iz Hoffenheima! Prema istim izvorima Šimunić je najbliži nastavku karijere u zagrebačkom Dinamu, iako se Hajduk još uvijek silno trudi ne bi li ga doveo u Split! Kako novac nije presudan dio priče, iz sportskih razloga (nastup u Europi) Modri su u prednosti. Da se oko Šimunića nešto mijenja spoznali smo nakon neuobičajene mu tišine u komunikaciji. Posljednji put, prije mjesec dana, Šimunić je bio jasan.

- Svi me isto pitaju, ali ja nemam odgovora. Do kraja prijelaznog roka moguće su sve opcije, govorit ću kad budem znao konkretno rješenje. Meni je najvažnije samo da igram nogomet!

Kad se priključio pripremama aktualnog kluba i zaigrao na prijateljskim utakmicama činilo se da će, sukladno najavama trenera, ostati u Hoffenheimu. Tamo je došao iz Herthe prije dvije godine odigravši 43 bundesligaške utakmice. No, za igrača koji ulazi u posljednju sezonu ugovora, a ima 33 godine, prirodnije je očekivati da će ipak promijeniti sredinu. Kako nije nastupio u prva dva kola Bundeslige lakše je bilo nazrijeti da se između Hoffenheima i Šimunića ipak događa razdruživanje.

Po informacijama koje smo dobili taj bi se proces trebao zgotoviti u idućih 7 dana. Šimunić ima zagarantiranu plaću od 3 milijuna eura i u interesu je Hoffeinheima, ako ga već ne može prodati (nitko neće platiti odštetu za igrača u tim godinama), da mu isplati kompromisnu otpremninu te barem nešto od ugovornih obveza uštedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 08:05