Paun Paunović / Cropix
ŠPACO BRANI SHARBINIJA

'Kazniti Anasa jer je vozio auto po tartan stazi? Ma dajte, pa on je malo nestašan!

Ovo što je vozio auto, malo po tartan stazi?! Ma dajte, pa to je djetinjasto, po meni nije zaslužio ni kaznu, ni ukor, jer to je dječački nestašluk, nije nedisciplina, tvrdi Špaco
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. ožujak 2011. 14:19

Stanko Poklepović se “borio“ s Anasom Sharbinijem devet mjeseci. Izvlačio od njega dobre stvari, ali ga i vadio iz igre kad Anasov dribling nije prolazio. Špaco je decidiran:

- Ne treba Anasu psiholog, ma kakvi, on nema afiniteta da se na takav način oslobodi određenog grča. Anas igra instinktivno, ima urođeni talenat. Ako taj instinkt što mu ga je Bog podario nije u funkciji igre, onda taj instinkt nije koristan. I tu nastaje problem, grč kojega se ne umije osloboditi.

Treba ruku trenera. Poklepović podsjeća kako je igru pravio i na način da se oslobodi prostor Anasu, da uživa otvorenu mogućnost za svoj dribling i bijeg, da prevari protivnika i sjajnu tehniku realizira na najbolji način. Prečesto je od svega toga bilo malo koristi:

- Kad se talenat aktivira on je odličan, kad se ne aktivira on je slab. Nekad bi napravio, nekad ne bi. Isplati se biti beskrajno strpljiv.

A Anasovi incidenti?

- On je normalan dečko, nije u stresnom stanju. Ovo što je vozio auto, malo po tartan stazi?! Ma dajte, pa to je djetinjasto, po meni nije zaslužio ni kaznu, ni ukor, jer to je dječački nestašluk, nije nedisciplina. To nije zasluživalo kaznu, nego poziv da dade sve od sebe na treningu i utakmici!

U Anasa su uloženi milijuni kuna?

- On će vratiti sve svoje milijune, on je kvalitetan igrač. Bez brige – uvjeren je iskusni Poklepović.

Gudelj: Talentiran je, još nije kasno da ga se stavi u ‘kalup’

Anasa poznajem još od vremena kada sam vodio U17 reprezentaciju, i nikada nije s njime bilo problema niti devijantnih odskakanja. Bio je malo povučen, asocijalan u odnosu na druge iz njegove generacije, ali je igrački izuzetno talentiran. Od njega se očekivalo mnogo, a nije dao sve što zna i može. Tako je s nekim igračima, potrebno im je više vremena za adaptaciju. Trebaju u klubu s njim razgovarati i vidjeti gdje je došlo do problema. On je veliki talent i svakako Hajduk treba iskoristiti njegove potencijale. Naravno da se može napraviti pozitivan pomak, ne treba ga odmah osuđivati, treba sjesti i razgovarati.

Smatrate li da je možda prošlo mnogo vremena i da je to trebalo ranije napraviti:

- Slažem se, ali ni sada nije kasno da ga se stavi u “kalup”. Pokazao je da zna, tehnički dobro barata loptom, i mislim da mu sama momčad može pomoći, izdignuti ga iznad svega. Ako se pokaže da nije profesionalac treba imati snage poduzeti određene korake. Najbitnije je sačuvati mir i pozitivno ozračje u momčadi.

Pudar: Trener ga treba dovesti u red

Trebalo s njime raspraviti zbog čega upada u probleme. Da se razumijemo, igrači nisu časne sestre, ali postoje određene granice, principi i norme ponašanja koje treba poštivati. On je u Hajduk doveden kao profesionalac, on je tu da služi klubu. Zbog čega on ne pruža na terenu ono što se od njega očekuje, to treba vidjeti trener. Možda mu nije dobra pozicija, možda tu treba nešto mijenjati. Treba raditi s njim i vidjeti gdje ga se može iskoristiti, a Uprava i trener su ti koji trebaju s njime pričati i riješiti problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 19:18