Tea Cimaš / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

Kek: 'Imao sam osjećaj da smo svježiji i brži, šokirali smo ih ranim pogotkom'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. kolovoz 2014. 11:03

U utakmici 4. kola Prve HNL Rijeka je gost pobijedila Split sa 3-0 (1-0) . Dvostruki strijelac za goste bio je Andrej Kramarić dok je prvi pogodak za Rijeku postigao Leovac.

Rijeka je ovom pobjedom zadržala stopostotni učinak, te se na vrhu ljestvice izjednačila s Dinamom, oba sastava imaju po 12 bodova, dok je Split četvrti s pet bodova, dva manje od trećeg Hajduka.

Nakon utakmice svoje dojmove iznijeli su treneri jedne i druge momčadi.

- Vrlo brzo smo spušteni na zemlju. Bili smo neprepoznatljivi, neozbiljni na početku, nakon toga je izostala reakcija. Je li umor razlog? Možda, bili smo spori. Rijeka je bila kvalitetnija i svježija. Ovo je bio naš maksimum. Sve je ovo novo iskustvo, kako za mene, tako i za momčad. Loš ulaz usmjerio je utakmicu, ovaj put nismo se uspjeli vratiti kao u nekim drugim utakmicama - kazao je nakon utakmice Ivan Matić.

- Zaslužena pobjeda, rani pogodak šokirao je domaćine. Imao sam osjećaj da smo svježiji i brži, mi smo u četvrtak mogli odmarati igrače. Imamo i iskustvo od prošle godine. Razlika je kad igraš u gostima protiv Čornomoreca i doma protiv Vikingura. Igrači su napravili što sam od njih tražio, mogli smo možda sve riješiti u prvom poluvremenu. Naučili smo nešto i od prošle godine kad smo ovdje ispustili prednost od 2:0, dobro smo se pripremili, dobro istrčali i držali smo pritisak na njihovu posljednju liniju. Prvenstvo je počelo, ne razmišljam možemo li ugroziti Dinamo. To je više stvar za medije, ja ne želim rasipati energiju na to - poručio je Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. lipanj 2024 13:01