Matjaž Kek
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PROZVAO DISCIPLINSKOG SUCA

KEK JE 'RIGAO' VATRU NAKON SLAVLJA USRED ZAGREBA Trener Rijeke raspalio: 'Ne znam gdje to ima na svijetu!? Ja to u životu nisam vidio...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2016. 20:39

Rijeka se rutinski s 3:1 pobjedom u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive plasirala u polufinale Hrvatskog kupa, ali trener lidera hrvatskog prvenstva Matjaž Kek je na presici 'rigao vatru'.

Zapravo je sama presica bila zanimljivija od same utakmice koju su odlučili golovi Maleša, Ristovskog i Gorgona s bijele točke. Na upit o komentaru suspenzije potvrđene Andrijaševiću koji će propustiti derbi protiv Dinama, uslijedio je monolog.

"Kakav da bude komentar kada je ionako bilo jasno što će se dogoditi? Meni je žalosno da u svim medijima taj koji odlučuje dijeli moralne lekcije i za mene već ispada smiješan - rekao je Kek s jasnom aluzijom na disciplinskog suca Sašu Pavličić-Bekića.

"Nema novina, televizije gdje nije opravdao svoje odluke, ne znam gdje to ima na svijetu!? Ja to u životu nisam vidio, da u svakom mediju opravdavaš sebe i što si napravio. Ja ću kao trener do kraja ustrajati da se igrači ponašaju u skladu s fair-playem, ali što je previše, previše je. Siguran sam da niti najvatreniji navijač Dinama ne bi Andrijaševića kaznio s tri utakmice. Počnimo pričati o nogometu, pitajte igrače na kakvom su terenu igrali, a ne da čitamo opravdanja po svim novinama. Još samo fali da izađe iz paštete i iskoči iz frižidera. Nemojmo više moralizirati i dijeliti lekcije - dodao je trener Rijeke, koji je pojasnio zašto je prethodno bio suzdržan od komentara na ovu temu.

"Morao sam sačekati Komisiju za žalbe, kojoj su se od pet članova jedva tri skupila, a jedan je od njih bio trener mlađih kategorija Dinama - dodao je trener Rijeke pa na izlasku iz press-prostorije dobacio da se baš veseli gostovanju na Maksimiru.

Nije Kek ni sačekao kolegu Marija Tokića koji je nakon susreta rekao:

"Utakmica je na našu žalost ponovno odlučena individualnim pogreškama. Kad momčadi poput Rijeke poklonite dva gola teško je nešto više napraviti, no nadam se da je bar s ovim golom koji smo postigli nakon više od 600 minuta kraj tome, da je ovo drugo poluvrijeme naznaka uzlaznog puta Lokomotive".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 22:13