Župarić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
LOŠIJE PARTIJE AKTUALNOG PRVAKA

KEK SE OBRUŠIO NA SVOJE IGRAČE, A SADA SE JAVIO JEDAN OD NAJISKUSNIJIH 'Meni nitko ne treba reći da sam odigrao loše, dovoljno sam samokritičan'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. svibanj 2018. 14:50

Teško je ovih dana bilo dobiti sugovornik na temu prozivki Matjaža Keka nakon poraza od Lokomotive.

Za neke je iz klupskog odjela za odnose s javnošću rečeno da neće ništa službeno govoriti, drugi nisu bili raspoloženi...

Ali jučer se zato javio Dario Župarić, središnji branič koji je već sezonu i pol stanovnik riječke svlačionice, svakako i jedan od pozvanijih za govoriti o aktualnoj problematici.

Krenuli smo bez okolišanja, što Župarić misli o prozivanju trenera nakon utakmice u Kranjčevićevoj ulici?

- U svakom klubu pa tako i kod nas je normalno da se poslije poraza poput ovog od Lokomotive i onog od Rudeša prozove nekoga. To su stvari koje ćemo mi svi zajedno riješiti u svlačionici, dobro znamo da se što prije moramo dići i pobijediti u idućoj utakmici - rekao je Dario Župarić.

Ne igramo najbolje

Ovaj 26-godišnjak jedan je od iskusnijih pojedinaca u riječkoj momčadi, svakako pozvan za procijeniti je li riječ o nečemu prolaznom ili se kod dijela igrača već nakupilo dosta toga budući da je sezona na razne načine bila iscrpljujuća, puno se stvari izdogađalo.

- Moguće da se nakupilo dosta toga kod nekih, puno je utakmica odigrano. Ako ćemo iskreno mi ni protiv Dinama nismo igrali nešto bajno, da smo sada pobijedili Lokomotivu nitko ne bi ništa rekao, ali činjenica je da ne igramo najbolje. Nije Lokomotiva imala neke prilike kroz igru, ali već smo 17. pogodak ove sezone dobili iz prekida što je na ovoj razini nedopustivo. Mi smo ovo prvenstvo izgubili na prekidima, da smo bolje stajali u takvim situacijama sasvim sigurno imali bismo više bodova na svom ligaškom kontu.

Matjaž Kek nakon Lokomotive je prozvao neke igrače, je li se Župarić osjetio prozvanim u tom istupu riječkoga trenera?

- Meni nitko ne treba reći da sam odigrao loše jer mislim da sam realan i dovoljno samokritičan. Kada se izgubi kako se izgubilo od Rudeša i Lokomotive neke stvari ipak treba reći. Ali mislim da to što je trener rekao vrijedi za cijelu momčad, ne za pojedinca. Sad je Pavičić malo na tapeti, ali ovo mu je prva sezona da igra u kontinuitetu, mislim da su oscilacije kod njega normalno pa treba i to uzeti u obzir.

Dojam je i da Rijeci fali malo sportske drskosti, prgavosti... U aktualnoj momčadi nema igrača karaktera Ristovskog ili Vešovića čija će energija povući momčad.

- Sigurno nam fali netko tko je malo bezobrazniji. Mi smo svi dobri dečki i kada sve ne ide kako treba osjeti se da ipak nedostaje netko da povuče - podvlači Rijekin defenzivac.

Rijeci slijedi završnih 270 minuta sezone za koju, dojma smo, svaki jedva čeka da završi što prije. Ipak, protiv Intera se očekuje povratak na pobjedničke staze.

- Ja garantiram da nije bilo igrača koji na terenu nije dao sve od sebe, ali isto tako svaki od nas u svojoj glavi zna da treba dati više. Možda nekada tako ne izgleda, ali nije ni protiv Dinama pa smo pobijedili. Nismo igrali bajno, ali pobijedili smo Osijek i Dinamo, to ipak nešto znači.

Nema filozofije

Inter i Cibalia sada su praktički odlučujuće utakmice da bi se u zadnjem kolu protiv Hajduka lovila pozicija broj dva.

- Nema filozofije, ako želimo biti drugi moramo pobijediti ove tri utakmice i dati završnici sezone pozitivnu notu - zaključio je Dario Župarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:46