Srdjan Vrancic / CROPIX
EUFORIJA NA KVARNERU

KEK: Sezona iz snova - 70 golova, 70 bodova i trofej!; MAMIĆ: Što reći, bili su bolji...

Rijeka je bila bolja, mi u dvije utakmice nismo zabili gol i nemamo se što buniti... - rekao je Mamić
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 14. svibanj 2014. 01:23

Rijetko izraženije emocije, a nikad manje priče nogometnih stratega u Rijekinon press-centru. Sve je rečeno na travnjacima Maksimira i Kantride. Čista, divna nogometna priča bez ikakvih repova. Zoran Mamić govorio je sportski, gospodski. Ne spominjući uvrede upućene njegovom bratu. Sve sa vrha modrog stožera bilo je u stilu finala. Vrhunski

- Čestitke Rijeci na trofeju koji su osvojili apsolutno zasluženo. I te su čestitke od srca - govorio je Dinamov glavni trener. - Riječani su u dvije su utakmice bili bolji, zaslužili su na svom stadionu dići trofej. No, čestitke, naravno idu i mojim igračima. Ti su dečki dali i posljednji atom snage, zaista sve od sebe, ali protivnik je ovoga puta jednostavno bio bolji. Mora se čestitati i svima koji su pridonijeli da se finale hrvatskoga nogometnog Kupa igra u ovakvom sjajnom ambijentu. Bila je privilegija večeras igrati i biti dijelom spektakla na Kantridi.

Žal za izostankom Fernandesa s kojim bi vaša momčad sigurno bila moćnija, opasnija, vjerojatno i efikasnija? - A što bih sada imao od razmišljanja o tome. Nema smisla - slegnuo je ramenima i nasmiješio se mlađi Mamić.

Matjažu Keku inače gotovo da ne treba postavljati pitanja. Jučer, nakon što je osvojio trofej, Rijeku odveo do naj-sezone u postojanju kluba i doživio višekratne ovacije pune Kantride, Štajerac je rekao: - Hvala Zoranu na čestitkama. Pobijedili smo veliku ekipu, prvaka države. Veliko hvala svima.

I to je sve?! - A nemam vam što reći! Ovo je nagrada ljudima koji su klub postavili na ovako zdrave temelje. I nagrada onima kojima moramo reći hvala, svim našim navijačima. Pratili su nas svake minute, svakog dana, svaku utakmicu. Veliko im, veliko hvala. Zaslužili su radost osvajanja trofeja.

Osjećaj trenera koji je momčad kluba sa više od šest desetljeća blistave tradicije odveo do najbolje sezone u povijesti? - Pa nisam sam to napravio. Niti se radi o meni. Ovo je priča o svima u klubu i oko njega, o riječkom nogometu i navijačima, momčadi i ljudima koji su je stvorili, o svima koji su utkali svoj doprinos u to drugo mjesto, 70 golova, 70 bodova i trofej osvojen nakon osam godina - rekao je Kek, smireno kao da komentira kako je prošao trening, a ne osvajanje Kupa.

Nakon slavlja na stadionu, Kek i igrači su sa Rabuzinovim suncem otišli propisno profeštati i u centru grada, na pozornici na kojoj se u srijedu planira slaviti i Primorjev naslov prvaka Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 10:08