Tea Cimaš/CROPIX
RIJEKA BEZ STRAHA

Kek uoči Dinama: 'Ako će netko igrati privatnu utakmicu, naglavačke ću ga izbaciti!'

Ne paše mi kako su prošli kod Ludogoreca jer će zbog još jednog europskog poraza protiv nas biti utoliko željniji rehabilitacije, motiviraniji i goropadniji - kaže Kek
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 06. listopad 2013. 10:10

Matjaž Kek je, kao i obično, malo pričao o suparnicima, ali ono što je rekao bilo je jasno, glasno i sočno.

- Dinamo je prvi i Dinamo hrvatskim nogometom dominira deset godina. Zasluženo. Ne paše mi kako su prošli kod Ludogoreca jer će zbog još jednog europskog poraza protiv nas biti utoliko željniji rehabilitacije, motiviraniji i goropadniji. No gostovati kod Modrih zapravo je najlakša utakmica. Nemamo što izgubiti, nema imperativa osim koji si sami nametnemo, a mi, kao svi u HNL-u, želimo "maznuti" Dinamo - pričao je Kek prije jučerašnjeg treninga na Kantridi, prvogs pravog poslije europskog sraza s Betisom jer je petak, naravno, bio iskorišten za regeneraciju od napora od Eurolige.

Postavljeno mu je pitanje o tome hoće li igrači koji danas on vodi, a nedavno su u Dinamu označeni kao višak, danas imati poseban motiv. Čelo se smrknulo, pogled strijeljao, glas podignuo.

- Nemam ja bivše igrače Dinama, nego igrače Rijeke. A ako netko u Maksimiru misli igrati neku svoju privatnu utakmicu sa svojim privatnim motivom, iz momčadi ću ga izbaciti naglavačke!

Iz kakve momčadi, u kojem sastavu?

- Press konferencija nakon treninga bila bi u prekasnom terminu, a trening koji slijedi je prvi pravi koji ćemo imati nakon Betisa tako da bi bilo neozbiljno ako bih vam govorio bilo što o sastavu ili sustavu. U Europi smo izgledali dobro s Benkom i Krstanovićem, dakle dvojicom klasičnih napadača, ali moram vidjeti u kakvom mi je stanju momčad nakon iznimno zahtjevne utakmice s Betisom. Tek onda ću dobiti prve naznake za slaganje startne postave. Igrat će samo oni koji imaju dovoljno snage za borbu s najboljom momčadi u Hrvatskoj. A koji su ti, tj. kome od njih treba manje vremena za rekuperaciju, odlučit ću na dan utakmice. Na žalost, posljednje vijesti iz klupske liječničke službe govore kako Tomečakova ozljeda neće iziskivati tri, nego možda i pet-šest tjedana izbivanja s terena. No moram razmišljati o onima s kojima mogu ući u još jedan u nizu derbija. Neovisno o sastavu, "recept" je isti kao za svaku utakmicu i želja je ista kao svakoj utakmici. Pokušat ćemo pobijediti, a da bi u tome uspjeli moramo u apsolutno svakom trenutku znati što nam je kao momčadi činiti. Dakle: stopostotna taktička disciplina, agresivnost na suparničke igrače kada nemamo loptu, a okomitost prema Dinamovu golu kada je lopta kod nas. Bahatost ni u kojem slučaju, hrabrost pod obavezno.

Mateu Bertoši "nedjeljni horoskop" predviđa izravne dvoboje sa Soudanijem.

- Dobar igrač, to je svima jasno od prvog ovosezonskog kola, ali... Mi smo Rijeka. Neka on misli o meni - pričao je Bertoša.

- Nije to bahatost, nego konstatiranje činjenice. Ova generacija, tj. ova Rijeka sigurno nije ona koja će se uplašiti zato što joj dolazi kolo u kojem ide u Maksimir. Imamo maksimalno poštovanje prema Dinamu, ali kako šef kaže, više od bilo koga drugoga poštujemo sami sebe. Na Kantridi ili Maksimiru, Rijekin je cilj - pobjeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:41