Dabor Žunić / CROPIX
SPEKTAKL NA KANTRIDI

Kek uoči Dinama: 'Finale ne igra da bi se u njemu sudjelovalo, želimo taj trofej'

'Da uzmemo Kup u veličanstvenom ambijentu Kantride, to bi bila savršena kruna jedne sezone'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 12. svibanj 2014. 22:20

Za ovo radi od 4. ožujka prošle godine. Od trenutka kada je u press centru Kantride prvi put rekao “Dobar vam dan” kao glavni trener HNK Rijeka. Matjaž Kek je Rijeku doveo do drugog mjesta, u Europsku ligu, u finale Kupa, u nedoživljeno velike radosti, a danas je doveo i deset slovenskih medija na stadion. Zbog njega dolaze. Da vide kako Slovenac potpisuje najbolju sezonu u povijesti riječkog kluba.

Kako su protekli posljednji trenuci priprema za večerašnji spektakl?

- Pomalo specifično jer ovo je ipak velika utakmica koja budi velike emocije. Zato sam završnu pripremu usmjerio na smirivanje tih emocijem, tj. maksimalno fokusiranje na posao koji radimo i koji nas večeras čeka - govori Kek.

- Igrači načeti zdravstveno i ozljedama nešto su trenirali, ali u utakmici koja će biti puna strahovito jakih duela, trke, pozitivne agresije, borbe za svaku loptu... u bijelom dresu sigurno neće istrčati nitko tko nije 100% spreman.

Najave kako ćete igrati s namjerom da napadnete Zagrepčane dodatno su oduševile navijače.

- Rekao sam da ću igrati tako da si stvorim prilike ugurati loptu u Dinamov gol, a to podrazumijeva potisnuti njihovu zaista odličnu veznu liniju i napadače što dalje od našega gola.

Kolega Mamić najavljuje da bi Dinamo lako mogao zaigrati u sustavu 3-5-2.

- Dinamo će sigurno igrati drukčije, a kada to kažem mislim da će igrati bolje nego u prvoj utakmici. No već sam istaknuo: zaista imam dovoljno svojih problema, niti želim niti mogu razmišljati o bilo kome drugome osim onim dečkima koji će večeras istrčati u dresu s Rijekinim grbom. A oni moraju znati da su ovo utakmice koje se dobivaju i pameću. Bit će im teško zaustaviti emocije pred punom i raspjevanom Kantridom. Zato samo želim da budu disciplinirani, srčani i jedinstveni. Neka dišu kao jedan, neka pokažu ono što su ove sezone već mnogo puta pokazali da znaju. I prije su bili bez ključnih suigrača, i prije su bili umorni, ali su sve izdržali, donijeli radost tim fenomenalnim ljudima koji su nam stalna i divna podrška s tribina. Neka budu Rijeka kakvu svi znamo da može biti, a onda ćemo na kraju vidjeti što se napravilo.

Igračima se pokušava kontrolirati emocije. Kako je s njihovim trenerom?

- Ja? Pa ja sam već rekao kako se finale ne igra da bi se u njemu sudjelovalo, nego da bi se osvojio trofej. I još ovako kao, u veličanstvenom ambijentu Kantride, to bi bila savršena kruna jedne sezone za pamćenje. A kod mene je stvar jednostavna. Radim svoj posao, brinem se o momčadi i... jedva čekam 20 sati.

A u 21.50 mogao bi postati - najuspješniji trener u povijesti Hrvatskoga nogometnog kluba Rijeka!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 07:32