Sibenik, 170410.Nogometna utakmica 26. kola HNL-a izmedju NK Sibenik i NK Hajduk.Na fotografiji: Danijel Subasic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
TKO ĆE MEĐU VRATNICE

Kelava: Ako će trebati...tu sam; Subašić: Odabere li me izbornik neću razočarati

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. listopad 2011. 13:17

Hrvatskog reprezentativca Ivana Kelavu priupitali smo jučer, prije poslijepodnevnog treninga, je li spreman u Istanbulu zamijeniti Stipu Pletikosu, ukoliko se ovaj ne oporavi od ozljede koljena.

- Kao prvo, htio bih da se Stipe oporavi, da bude spreman za tu utakmicu. Naravno, u svakom slučaju sam spreman, ako će trebati stati na gol u Istanbulu.

Hoće li možda imati tremu ukoliko će morati na gol u tako važnoj utakmici, kakva je ova kvalifikacijska, koja izravno odlučuje o plasmanu na EP?

- Nemam tremu, branio sam već dosta velikih utakmica. Istina, možda nisam baš takvu, ali apsolutno vjerujem u sebe, nema baš nikakvog straha. Dapače. Ako će me trebati, tu sam i nadam se da ću, ako ću braniti, posao odraditi na najbolji mogući način - zaključio je Kelava.

Vratar Hajduka Danijel Subašić jedna je od opcija budućnosti za čuvanje mreže naše reprezentacije u utakmicama s Turskom ne oporavi li se Stipe Pletikosa.

- Mislim da je sada najvažnije da Pletikosa ipak bude spreman za te susrete. On je naš najbolji i najiskusniji vratar, od srca mu želim da se oporavi od ozljede i bude dio reprezentacije - nesebičan je Subašić.

No, dođe li do toga da on ipak stane na gol, mladi Zadranin se ni najmanje ne pribojava zadaće.

- Ne trebamo se bojati, Hrvatska ima kvalitetne mlade vratare. Ne želim se nametati ili gurati, no odabere li izbornik Bilić mene, neću razočarati. Tri godine sam u reprezentaciji, usto ove sezone siguran u Hajduku, zaista se jako dobro osjećam i spreman sam za izazove - tvrdi Subašić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:32