Ronald Goršić / Cropix
NEMA BILIĆEVOG POZIVA

Kelava: Strpljivo radim i čekam. Nadam se da će izbornik nagraditi moj trud...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. kolovoz 2011. 14:56

Ovo je najbolji početak sezone za Ivana Kelavu otkako je prvi vratar Dinama. Maksimirski rekorder u sedam utakmica, četiri europske i tri nacionalnog prvenstva, primio je samo jedan gol - onaj u Helsinkiju!

- Lijep je to podatak, ali zasluga je to cijele momčadi. Šteta za taj jedan gol koji smo primili, mogli smo i bez njega - priča Keleva.

E, baš taj jedini gol koji je Dinamo primio ove sezone ide na njegovu dušu.

- Priznajem da je to 'moj’ gol, svu krivicu preuzimam na sebe. Nećemo se lagati.

Nismo s Kelavom razgovarali o utakmici s Šveđanima, ima vremena za tu temu. Nismo niti o Karlovcu, tu je ipak sve jasno, Modri bi u petak trebali pobijediti bez problema. Zanimalo nas je jesu li ga boljeli zvižduci za vrijeme utakmice s Helsinkijem?

- Zaista mi nije jasno zašto su nam tribine zviždale. Imali smo pozitivan rezultat iz prve utakmice, potpuno dominirali u drugoj, na kraju smo pobijedili. Nismo zaslužili zvižduke. Nadam se da ih više neće biti. Nadam se da ćemo već od utakmice s Karlovcem, te kasnije s Malmöom natjerati navijače da nam plješću, a ne da nam zvižde!

Naravno da nismo mogli zaobići reprezentativnu temu. Kelave nema u Dublinu, kako god branio, primao golove ili ne, svejedno. Slaven Bilić ne cijeni njegovu vratarsku kvalitetu, pa radije zove vratare koji ne brane negoli njega.

- To je izbornikovo mišljenje. Ja radim i čekam. Trudim se na svakom treningu i na svakoj utakmici. Vjerujem da taj trud neće proći nezapaženo.

Kod ovog ili nekog drugog izbornika?

- Nadam se da će se to dogoditi što prije... Neću više ništa govoriti na tu temu. Na meni je da šutim i radim, to je najpametnije!

Mislite li da ste nešto prije krivo kazali, pa vam je Bilić zamjerio?

- Ma, ne želim se opterećivati s time što je bilo prije ili što će biti. Meni je u ovom trenutku najbitniji Dinamo. Od svega. Naravno da se nadam reprezentaciji, to je čast, vrhunac u životu svakog sportaša, Hrvatska je moja domovina i želio bih je predstavljati. Doći će taj dan, prije ili kasnije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:29