DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRVE REAKCIJE

‘Klasa protiv koje se nije moglo!‘ Hajdukovcu se naklonio i trener Gorice, Gustafsson: ‘On je blistao‘

Splitska momčad prekinula je tradiciju i u subotu navečer upisala važnu pobjedu
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. kolovoz 2021. 06:51

Hajduk je u devetom pokušaju (nakon šest propalih pokušaja u prvenstvu i dva u kupu) svladao Goricu na njenom terenu u Velikoj Gorici.

Trener Hajduka Jens Gustafsson nakon utakmice je rekao:

- Ova je utakmica bila opterećena tradicijom, puno se govorilo kako Hajduk nikad dosad nije pobijedio Goricu u gostima. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i okrunili ga s dva gola prednosti. U nastavku je pala naša agresivnost, primili smo i gol koji je mogao zakomplicirati situaciju. Ali nije... Livaja je blistao... Ovo je „massive, massive win for us” – rekao je Šveđanin, a mi to prevedimo kako nam najbolje leži, golema, ogromna, naprosto - masivna pobjeda za nas!

Krunoslav Rendulić, kormilar Gorice sportski je priznao poraz i klasu Marku Livaji:

- Presudila je individualna kvaliteta, primisli smo golove koji se ne smiju primiti. Livaja je klasa protiv koje se nije moglo. Bili smo loši u duel igri, a to je inače naša najjača strana, rekao je Rendulić prema pisanju Slobodne Dalmacije.

Jan Mlakar sad već ima tri pogotka na kontu u HNL-u. Uz Livaju i Vukovića bio je glavni akter pobjede Hajduka nad Goricom. Rekao nam je poslije utakmice:

- Zadovoljan sam i to svojom igrom, ne samo zbog gola. Uspio sam zadržati dosta lopti, pa da akcija dalje krene. Najbitnije mi je da smo pobijedili. Imamo osjećaj da dosta lako dođemo do 20 metara od protivničkog gola, ali onda kao da nedostaje još malo uigranosti i odlučnosti. Imamo, što se kaže, još dosta prostora za napredak.

Zašto Hajduk tako drastično padne u nastavku, pitali smo.

- Normalno je da malo padneš u utakmici, ali to nam se često događa. I to baš moramo popraviti. Večeras je bilo bolje, zar ne? Nismo se dali... Uvijek kad se malo povučemo, teško nam je braniti naš gol. Svima je lakše kad napadamo. Ali, znate, ne može se cijelu utakmicu napadati. Kako god, ovo je vrijedna pobjeda koja nas gura naprijed i svi smo sad dobro raspoloženi! Želimo napraviti niz. Imamo dobru priliku. Dobro smo i ušli u susret i to je na kraju i presudilo - rekao je slovenski napadač.

Josip Vuković zabio je fantastičan pogodak, s 18 metara, topovski, rasparao je mrežu, Hajduku donio 2:0, a to je i prvi pogodak Vukovića u HNL-u, Josip se vratio u Hajduk ovog ljeta. Nasmijao se, zadovoljan je:

- A kako sam zabio... Trudim se pridodati malo više prema naprijed, ispratiti akcije do kraja, a ne samo da se držim otraga. Ovoga puta mi se to isplatilo. Bio je manjak igrača u bloku, tako da mi je bio otvoren šut. Da, dobro sam primio balun, legao mi je... Odlično sam pogodio. Bio sam sretan, kako ne bih bio... To je moj prvi pogodak u službenoj utakmici za Hajduk. Pomogao sam ekipi, to mi je primarno i jako mi je drago!

O situaciji oko Hajduka Vuković priča, rječit je:

- Imali smo malo lošiju atmosferu nakon ispadanja od Tobola i dosta su psihološki teške bile utakmice protiv Šibenika i ova sad. Nismo imali pravo na pogrešku i to je normalno. Pobjedom rušiš negativnu tradiciju. To je jedini izlaz. I uspjeli smo. Čestitke momcima, čestitke navijačima na dolasku i bodrenju. Jesam, trčao sam prema njima, sav radostan. Dobro smo priveli utakmicu kraju. Imamo dobar raspored i možemo upasti u pozitivnu seriju. Sad moramo misliti na Slaven Belupo i biti koncentrirani.

I on je upitan kako to Hajduk pada u nastavku, kaže:

- Ma, to nikako nije stvar fizičke pripreme, nego je problem rekao bih, psihološki. Pričamo o tome, radimo na tome svakodnevno. Znamo mi da utakmica traje 90, a ne 55 minuta, a evo u subotu je bilo puno bolje makar smo primili gol u 56. minuti. Znamo što radimo i trudimo se ispravljati pogreške zajedno s trenerom - rekao je za Slobodnu Dalmaciju autor fantastičnog pogotka za vodstvo Hajduka od 2:, sad već iskusni 29-godišnji zadnji vezni Vuković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:57