Josip Šutalo

 NIKSA STIPANICEV Cropix
TALIJANI NUDILI BOGATSTVO

10 milijuna? Ma kakvi, traži se mnogo više! Evo za koliko bi Dinamo bio spreman pustiti svog kapitalca

U Dinamu bi ga voljeli zadržati, barem do zime, a i njemu bi to bilo dobro zbog SP-a.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2022. 08:05

Gdje se god okreneš - Šutalo. Ili Josip ili Boško. Hoće li zaigrati zajedno u Maksimiru, ili bi Boškovim dolaskom, Josip mogao 'odlepršati'? U mnogim se razgovorima oko Dinama upravo Josip Šutalo spominje kao igrač koji bi sljedeći mogao napraviti veliki transfer. Uz Luku Ivanušeca. Kad kažemo 'veliki', mislimo na transfere od 12, 13, 15 milijuna eura, iako, naravno, niti oni nešto manji iznosi ne moraju značiti loš posao. Mnogi se klubovi i menadžeri raspituju baš za Josipa Šutala. Još i prošlog ljeta, dok je malotko mogao predvidjeti njegov uzlet, postojala je iskra interesa za njega, sjajna sezona u kojoj je postao standardan u Dinamu donijela je 'požar', a onda su odlični nastupi u reprezentaciji izazvali 'eksploziju'.

Prema informacijama koje ovih dana kolaju u nogometnim krugovima, Dinamo je, navodno, već negativno odgovarao na nekoliko vrlo primaljivih upita. Recimo, priča se da je jedan talijanski prvoligaš ponudio 10 milijuna eura, u Maksimiru su odmahnuli rukom. Je li se radilo o službenoj, papirnatoj ponudi ili je sve bilo usmeno, preko posrednika, nismo upoznati, ali drugi izvor kaže da ni to nije najveća svota koja je stigla na Dinamovu adresu, da se već barata s 11, 12 milijuna eura, ali Modri to zasad sve odbijaju. Dokle će moći, vidjet ćemo!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dakle, u Maksimiru bi željeli zadržati Josipa Šutala, a i njemu bi bilo dobro ostati barem do zime, zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Baš sad kad je postao Dalićev reprezentativac, ne samo dečko s popisa već ozbiljni konkurent i za prvih 11, bilo bi mu loše ako bi otišao u klub u kojemu neće previše igrati.

No, naravno, da nema igrača koji nije na prodaju, za pravi iznos, za 'nemoralnu' ponudu svi mogu otići. U ovom trenutku, saznajemo iz menadžerskih krugova, u Maksimiru ne razmišljaju Josipa Šutala prodati ispod 15 milijuna eura. To je neka donja granica koja je istaknuta u razgovorima s ponuđačima, menadžerima i klubovima. Ali, jasno je da cijenu diktira samo tržište, kao što je diktiraju i Dinamove potrebe i planovi.

Uđu li Modri u Ligu prvaka, neće imati razloga spuštati cijenu, neće morati niti žuriti sa Šutalovom prodajom, ali uvijek sve može krenuti i drugim smjerom. Isto tako, treba raščistiti statuse ostalih stopera, hoće li biti dovoljni da nadoknade Josipa Šutala!? Sve su to faktori koji će utjecati na konačan rasplet oko Šutala, ali u ovom trenutku u Maksimiru ga ne planiraju prodavati, ali ako to učine, očekuju da to bude jedan od najvećih transfera!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2023 08:57