Instagram/Sammir
SAMMIR OTVORIO DUŠU ZA SN

‘15 trofeja, hrvatski reprezentativac! Zar se to zaboravlja? Možda su me izostavili jer nisam prodan...‘

‘Nije mi bitno ako me se ne sjećaju u Dinamu. Meni je najvažnije da sam ostao u sjećanju navijača‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. veljača 2023. 20:22

Dinamo je proteklog tjedna na svojem Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj Martin Baturina, aktualna plava desetka, stoji ispred zida s uokvirenim dresovima bivših legendarnih modrih desetki Štefa Lamze, Marka Mlinarića, Zvonimira Bobana, Edina Mujčina, Luke Modrića i Lovre Majera. Na toj su fotografiji na Maksimiru izostavili Brazilca Sammira, koji je za Dinamo odigrao 263 utakmice i osvojio 15 trofeja s Modrima, te svakako ispisao jedan dio povijesti hrvatskog prvaka. Sammir je odigrao i sedam utakmica za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Reagirao je...

”A gdje sam ja? Haha, sram vas bilo”, napisao je Sammir plavom klubu u komentarima, a potom se oglasio i na Storyju, gdje je poručio kako je “to sve laž” i da su u klubu “lažovi”.

Život u Salvadoru

Kasnije se još jednom osvrnuo na Dinamovu objavu koja ga je očito jako zaboljela. Ovoga puta je na Instagramu objavio svoju fotografiju u Dinamovom dresu uz rimski broj 15 i emotikon trofeja, čime je podsjetio na 15 osvojenih trofeja s Modrima. Već tada smo mu poslali poruku, željeli da nam se javi. Jučer nam se javio...

- Evo me u Brazilu, živim u Salvadoru! Što je novo u Zagrebu, kako ste vi?

image

Sammira je pogodilo što ga Dinamo nije naveo na popisu velikih modrih desetki

GNK Dinamo

Glas je odavao raspoloženog čovjeka. Kad smo mu rekli da nam malo ispriča kako sada živi, što radi, igra li još nogomet, samo se nasmiješio...

- Pa, nemam vam što previše kazati. Živim normalno svoj život, ništa posebno, ništa što bih trebao posebno istaknuti. Nogomet? Pa, igram srijedom s prijateljima, imamo termin, pa se malo zabavljamo. Veliki nogomet, ne mali, ne futsal...

Priča nam da ne prati baš previše nogometne događaje u Hrvatskoj.

- Tu i tamo pogledam neke rezultate, ništa više od toga. Naravno da pogledam Dinamove rezultate, pa u Maksimiru sam proveo lijepe dane. No, da me sad pitate o nekim igračima ili igrama Dinama zaista nemam što kazati jer jednostavno - ne znam.

image
Instagram/Sammir

Naravno da smo ga pitali o događajima proteklog tjedna, o objavi Dinama i njegovom odgovoru. Je li zaista bio toliko razočaran kad svoje ima nije vidio među legendarnim desetkama?

- Ma, zapravo, ne mogu me ovi u Dinamu baš ni sa čime razočarati. Ali da, reagirao sam, mislim da mi je mjesto među tim desetkama, pa osvojio sam petnaest trofeja, iz Dinama sam kao stranac postao hrvatski reprezentativac! Zar se to zaboravlja?

Bez kontakata

Onda je dodao...

- Uopće mi nije bitno ako me se ne sjećaju u Dinamu i ako im nisam važan. Meni je najvažnije da sam ostao u sjećanju Dinamovih navijača. To je ono što me čini sretnim. Znate, kad sam reagirao na onu objavu desetki, čitao sam komentare navijača. I praktički svi su bili na mojoj strani, svi su znali što sam napravio za Dinamo. Ovom prilikom pozdravljam sve Dinamove navijače. Ostali su mi u srcu zauvijek. I jako mi je drago što me se sjećaju.

Ima li bilo kakve kontakte s nekim iz Dinama?

- Nemam... Ništa... Kažem vam, živim daleko, pogledam te neke rezultate, ništa drugo.

Onda se ipak vratio na onu objavu...

- Ne znam zašto sam izostavljen. Možda zato što se na meni svojevremeno nije dosta zaradilo? Što nisam bio prodan kako su neki zamišljali? Ma, neću dalje...

Iako kaže da prati samo rezultate, zna da se u nedjelju igra veliki derbi Dinamo - Hajduk, zna da Dinamo ima osam bodova prednosti u odnosu na Majstora s mora.

- Da, da... Pogledao sam tablicu. Kad već pitate o derbiju, mogu kazati da su mi derbiji s Hajdukom uvijek bili najdraži, uvijek mi je bilo super igrati u toj atmosferi, bilo u Maksimiru, bilo na Poljudu. To su uvijek bile najveće utakmice.

image
Instagram/Sammir

Sjetio se nekih...

- Mislim da je to bila moja prva utakmica na Poljudu. Sjećam se da sam asistirao Luki Modriću za pogodak. To mi ostaje jako lijepo sjećanje. Sjećam se i kad sam tamo negdje prije 12 godina zabio za 1:1 na Poljudu. Pogledajte, mislim da je to bila 2010. godina. Ostalo mi je u pamćenju i da sam zabio dva gola u maksimirskoj pobjedi od 3:1, tada sam bio igrač utakmice. Zabio sam tri gola Hajduku u prvenstvu, jedan u Hrvatskom nogometnom kupu.

Veli da ne zna što bi kazao pred nedjeljni derbi.

- Pa, ne mogu ništa govoriti kad ne znam u kakvoj su formi Dinamo i Hajduk, kad gledaš samo rezultate ne možeš to znati. Mogu samo ovako na prvu kazati da će Dinamo biti sigurno prvak ako dobije jer onda bi imao 11 bodova prednosti.

Odlučio sam napisati knjigu o sebi, bit će zanimljiva, sve ću navesti u njoj!

Sammir nam je za kraj kazao jednu interesantnu novost...

- Znate, odlučio sam napisati knjigu o sebi, o svojoj nogometnoj karijeri. Bit će zanimljivo, sve ću navesti u njoj. Za dva mjeseca dolazim u Zagreb, javim se... - obećao je negdašnji brazilski nogometni virtuoz i hrvatski nogometni reprezentativac, koji je posljednju utakmicu u karijeri odigrao 2. veljače 2021. u dresu Lokomotive baš protiv Dinama, a u travnju puni 36 godina. (do)

263

utakmice odradio je Sammir u dresu plavoga kluba

15

trofeja uzeo je Sammir igrajući za Dinamo iz Zagreba

GDJE JE SVE IGRAO

Atletico-PR (Brazil)

Ferroviaria (Brazil)

Paulista FC (Brazil)

Sao Caetano (Brazil)

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Getafe (Španjolska)

JS Suning (Kina)

HZ Greentown (Kina)

WH Zall (Kina)

Sport Recife (Brazil)

Lokomotiva (Hrvatska)

Linker
22. travanj 2024 22:19