GORAN MEHKEK Cropix
Ubojita kombinacija

Petković vraća dug omiljenom treneru. To je idealna vijest za sve dinamovce, ali i reprezentaciju

‘Stigao je kao velika nepoznanica za hrvatski nogomet i svi su bili skeptični‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2024. 13:32

Igrač utakmice protiv Lokomotive definitivno je bio Bruno Petković. Ne samo zbog fenomenalnog pogotka iz slobodnog udarca, veličanstvenog majstorskog uratka. Petko je opet bio onaj stari, onakav kakvog ga navijači Dinama, ali i Vatrenih žele gledati.

Na svojoj inauguracijskoj press konferenciji u Maksimiru, baš je odnos trenera Nenada Bjelice i Petkovića bio posebna tema. Naime, još u Bjeličinom prvom mandatu bila je to podosta “komplicirana veza”. Bjelica je reagirao kad god bi Bruno malo skrenuo s puta... Znao ga je odmah kazniti kao neposlušno dijete, ostaviti na klupi za pričuve, definitivno je znao s njim. I tu mu Petković mora biti zahvalan, mnogi drže da je hrvatski reprezentativac svoj najbolji nogomet igrao upravo pod Bjelicom. Kad se rastao s Modrima u korona krizi 2020. godine, Bjelica je dobio javnu zahvalu Petka koji je na Instagramu ostavio poruku: “Ostat ćete u sjećanju kao trener koji me je najviše naučio o stvarima na terenu, ali i izvan njega. Hvala vam na svemu, sretno u budućnosti i srest ćemo se opet”. I ostvarilo se...

Postoje razni načini

- Ja sam htio da se opet sretnemo i ranije. Dok sam bio u Trabzonsporu i Unionu, ali nije se ostvarilo. Imamo jako dobar odnos, u nekim trenucima bilo je turbulentno, ali to je tako. Ja sam čovjek koji ti daje sve pa očekujem da mi na terenu vratiš sve. Bruno Petković će opet igrati dobro i biti onaj Bruno Petković kao nekad, uvjeren sam u to, drago mi je da ga opet mogu trenirati - kazao je Bjelica o Petkoviću prije neki dan u Maksimiru.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Prisjetio se kako je to bilo kad je Petković tek stigao i iz drugog se plana prometnuo u prvu zvijezdu.

- On je tad stigao kao velika nepoznanica za hrvatski nogomet i svi su bili skeptični. Rastao je, ali za svoj rast je najzaslužniji on. Treneri su tu samo da pomognu, a ima raznih načina. Nekad ga trebaš kazniti, nekad nagraditi, ali odnos mora biti iskren i pošten.

Neka nastavi u srijedu...

I eto, već na prvoj utakmici Bjelice u njegovom drugom mandatu Petković je bio najbolji na terenu. Povratak Brune u pravu formu i najboljim izdanjima, svakako jest izvanredna vijest za sve modre poklonike. Dinamo je drukčija, mnogo jača momčad kad je on pravi, onda maksimirska nogometna priča poprima neke druge obrise, uglavnom pozitivne. Dolazak Bjelice u plavi dom je zapravo idealna vijest za Petkovića, nije mogao dobiti boljeg trenera, ali i psihologa za svoju osobnost. Bjelica je bio potreban Petkoviću za novi uzlet. A Petković će biti potreban Bjelici da ostvari ono što želi kao trener. Protiv Lokomotive već je pokazao koliko je važan i potreban. U svom prvom boravku u Maksimiru Bjelica je zadužio Petka, jer je napadač pod njegovom trenerskom palicom stekao status hrvatskog reprezentativca. Već mu je u subotu napadač počeo vraćati dug. Sad neka to nastavi u srijedu protiv Monaca. Za novu radost Dinamovih navijača.

Petković pod Dinamovim trenerima

Nenad Bjelica

76 nastupa 24 gola

Sergej Jakirović

43 nastupa 19 golova

Ante Čačić

43 nastupa 14 golova

Damir Krznar

38 nastupa 12 golova

Zoran Mamić

30 nastupa 11 golova

Željko Kopić

14 nastupa 1 gol

Igor Bišćan

13 nastupa 2 gola

Igor Jovićević

4 nastupa 2 gola

Sandro Perković

2 nastupa1 gol

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. listopad 2024 13:21