GORAN MEHKEK Cropix
Iskorak na veliku scenu

Jakirovićev ‘čovjek za klupu‘ odmah je osvojio Bjelicu. Protiv Monaca upada u prvih 11?

Dobio je priliku i sjajno je iskoristio, iza njega je veliki dan
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. rujan 2024. 08:23

Na derbiju s gradskim suparnikom s Kajzerice Dinamov stoperski duo činili su Bernauer i Torrente. Mladi 23-godišnji Španjolac je u sudačkoj nadoknadi postigao dva pogotka, ali isto tako je zakasnio kod gola Lokosa koji je zabio “Dinamov čovjek” Luka Vrbančić. Međutim, Raul Torrente je svojom izvedbom sigurno kupio povjerenje trenera Nenada Bjelice. Kod bivšeg trenera Sergeja Jakirovića je bio “čovjek za klupu”.

U SHNL-u je zaigrao samo šest minuta protiv Istre 1961 i 90 minuta protiv Gorice. U Europi protiv Qarabaga i Bayerna nije igrao, a Sandro Perković, koji je bio na klupi u očekivanju Bjelice, dao mu je kompletnu kup-utakmicu protiv Banjola. Nije igrao puno, dakle samo na četiri utakmice, ali, kad god je Torrente bio na travnjaku, Dinamo je pobijedio. S obzirom da je ozlijeđen Samy Mmaee koji neće moći igrati protiv Monaca u srijedu, za očekivati jest da će dečko koji je u modri klub stigao iz Granade imati svoje prvo pravo, najveće nogometno iskušenje u karijeri. Liga prvaka, Monaco! Torrente nikad u životu nije igrao takvu utakmicu, iako je u La Ligi, primjerice, upisao nastupe protiv Real Madrida, Barcelone i Atletica u dresu Granade.

image

Raul Torrente

DAMIR KRAJAC Cropix

Naravno, to da će Torrente igrati samo je naša pretpostavka, Bjelica može miksati, može na poziciju stopera staviti i Stefana Ristovskog, može i Pierre-Gabriela... Ali nekako nam se čini da će Bjelica dati priliku Torrenteu, jer nakon predstave protiv Lokosa sigurno puca od samopouzdanja. Ako zaigra i dobro odigra, ima Španjolac priliku i na duže vrijeme, za stalno uhvatiti stopersku poziciju u plavoj momčadi. Marokanac Samy Mmaee naglo je zapao u krizu kad su stigle ozbiljne utakmice, Maxime Bernauer je od onih igrača kod koji nikad ne znaš na koju će nogu ustati, Perić i Perković još nisu u pravom pogonu, Ristovski i Pierre-Gabriel ipak su po vokaciji bočni igrači. Tako da se ne bismo začudili da prvi stoperski par Dinama budu Theophile i - Torrente! Naravno, ako Španjolcu utakmica s Lokomotivom nije bila samo trenutačni bljesak, ako i on poput Mmaeea izgubi kompas kad stignu ozbiljne i jake utakmice, a takva je ona u srijedu s Monacom. Kad smo već kod stopera, probat će u plavom domu sve da se osposobi Theophile. Pa da se iskupi Bjelici za onaj kiks protiv Šahtara...

A kad smo već kod Torrentea, nakon utakmice s Lokomotivom, kapetan Arijan Ademi ga se posebno sjetio...

- Ujutro, kad sam ga vidio, rekao sam da nema šanse da zabije gol nakon kornera, tako mi je izgledao. A sad je zabio dva! Naravno, smijemo se tome. Drago mi je zbog njega, dečko odlično radi i zaslužio je ta dva gola - kazao je Ademi.

Sad da vidimo hoće li u srijedu zaslužiti mjesto u udarnoj postavi protiv Monaca. Zanimljivo, osim što je zabio svoje prve golove za Dinamo, Torrente je zabio i svoje prve golove u karijeri! Subota je svakako bila veliki dan za Dinamovog stopera. Hoće li mu biti i definitivno iskorak na veliku scenu saznat ćemo vrlo brzo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 08:23