ANTE CIZMIC Cropix
ATMOSFERA U SPLITU

Foto: 200-tinjak BBB-a na jugoistoku, Pletikosa u loži i tek skromna naznaka nekadašnjih slika s Parka mladeži

Da nije bilo jakog osiguranja nikada ne bi pomislili da je neka osobito važna i velika utakmica
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2023. 16:42

Dan nakon rođendana Hajduka, slavili su splitovci. Ne zbog rezultata, već radi činjenice da je i Park mladeži nakon gotovo šest godina ponovno imao priliku svjedočiti nogometnom spektaklu. Već smo i zaboravili kako izgleda blokada prometa oko Splitovog stadiona, mnoštvo specijalaca na jednoj od glavnih gradskih ulica ispod prozora najveće dalmatinske novinske kuće.

Podsjetio nas je Kup ogled sa Dinamom na sav onaj šušur kojeg smo nekoć imali priliku gledati dok je Split igrao derbije Sv. Duje sa Hajdukom, borio se za vrh poretka s ostalim prvoligaškim konkurentima. Ali, Kup je samo podsjetio na te davne susrete, jer na Parku mladeži nije bilo ni naboja ni elektriciteta.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Tek 200-injak BBB-a na jugoistoku, te malobrojni navijači Splita sa velikim zastavama na istoku pružali su skromnu naznaku nekadašnjih slika. Ukupno je 1000 znatiželjnika došlo pogledati utakmicu dvaju neravnopravnih suparnika. Da nije bilo jakog osiguranja nikada ne bi pomislili da je neka osobito važna i velika utakmica na Splitovom stadionu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Igralo se u rano poslijepodne radnog dana, a pritom treba reći, i sunce je zagrijalo u Splitu. Pa su mnogi sigurno izabrali šetnju uz more umjesto gledanja utakmice izvjesnog tijeka.

U svečanoj loži Splitove legende predvođene počasnim predsjednikom Žarom Mihaljevićem u društvu nekoliko članova delegacije Dinama, a primjetili smo i tehničkog direktora HNS-a Stipu Pletikosu. Mirno i ugodno poslijepodne u Parku mladeži u kojem se ponovno na velikoj sceni sa razglasa čulo "igraj Split volim te, dat ću život za tebe". I u četvrtoj ligi.

image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix
image
TOM DUBRAVEC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:38